2020. augusztus 10., hétfő

A DIKTATÚRA NYÍLTAN MEGHIRDETTE A FACEBOOKOS TROLLOK KÉPZÉSÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.08.09.


A közszolgálati média, a sajtó jelentős részének elfoglalása után a közösségi médiát is célba vette a diktatúra propagandagépezete. Kovács István, az ún. “Alapjogokért Központ” stratégiai igazgatója vezetésével létrehozták a Megafon Központot, amely a közösségi médiába képez jobboldali trollokat, “utcai harcosokat”, önkéntes propagandistákat. Kovács azt a célt tűzte a vállalkozás elé, hogy véget vessen a közösségi médiában “szembejövő liberális tartalmaknak”. Az egész jobboldalinak nevezett média így jött létre annak idején, hogy a szabad sajtó által tükör zavarta a jobboldali politikusokat, ezért létrehoztak egy alternatív médiát, amely olyan tükröt mutat, amelyben szépnek látják magukat.

Magyarul ez azt jelenti, hogy a spontán tartalmak és szabad vélemények ellensúlyozására, legyőzésére, sőt megsemmisítésére mesterséges propagandacsapatokat, trollhadsereget hoznak létre, hogy a szólásszabadság álcája alatt a szólás szabadságát korlátozzák és megtorpedózzák. Minden diktatúra sajátja, hogy trollhadsereget képez ki és egész trollgyárakat működtet. Ez részben a titkosszolgálatokhoz kötődő tevékenység, mert a pénzért foglalkoztatott trollok a diktatúrák titkosszolgálatai által előállított tartalmakat terjesztenek és manipulációs feladatokat hajtanak végre. Magyar specialitás, hogy az Orbán-rezsim nyíltan toborozza a trollhadseregét kiképzésre.

Kovács, mint az Orbán-kormány pénzén működő álcivil szervezet stratégiai igazgatója azt állítja, hogy ez egy “alulról szerveződő” program, miközben már saját szervezete (amely ezt az egészt kitalálta és mozgatja) sem alulról szeveződik, hanem a rezsim hozta létre. Mint az Átlátszó.hu megírta: “Az Alapjogokért Központ a kormánypártokhoz köthető munkatársakkal, (mindeddig) átláthatatlan pénzügyi háttérrel, fideszes pártpénzből működik, de az alapjogok helyett a kormányt védi”. A Megafon Központ nevű trollképző szerveződés az alapjogokat támadja: a tájékozódáshoz és információhoz való jutás és a véleménynyilvánításhoz való jogot vette célba. Olyan embereket képeznek, akik alkalmassá válnak a hamis információk, az álhírek terjesztésére, a spontán vélemények elfojtására.

A Megafon propagandavideója maga is hazugságra épül, miszerint “ellenfeleink ma sokszoros túlerőben vannak és jobban szerevzettek” (ez azt jelenti, hogy a mainstream media elfoglalása után a közösségi médiába kiszorított térben még nem a kormányzati propaganda működik), “mögöttük áll a nyílt társadalom egész hálózata végtelen anyagi forrásokkal és profi kiképzőkkel”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a közösségi média jelenleg még szabad és ez fáj a rendszer irányítóinak, ennek akarnak véget vetni. A Facebookot azonban nem lehet úgy elfoglalni, mint az Indexet és bezárni, mint a Népszabadságot, nem lehet olyan hamis médiummá sem tenni őket, mint a Köves Slomó és a Németh Sándor kezében levő, a Fidesz által finanszírozott álsajtót. Ezért van szükség a trollokra, akik elárasztják hazug propagandával a közösségi oldalakat és bele fojtják a szót mindazokba, akik szabadon nyilvánítanak véleményt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.