2020. augusztus 13., csütörtök

A NER TIHANYBAN: A ROZSDAÖVEZETI ADÓKEDVEZMÉNYRE HAJTANAK A LUXUSLAKÓPARK ÉPÍTŐI

HVG360
Szerző: OROSZI BABETT
2020.08.13.


Hol milliárdos állami támogatással, hol alacsonyabb közterheket jelentő besorolással segíti a hatalom a Tihanyi-félsziget értékes területeinek beépítését. Az ország egyik legszebb tája elkerített luxuslakóparkká válhat megfizethetetlen szolgáltatásokkal.

Egy percre a rév, kilencperces sétára van a strand – így hirdeti magát az építkezés előtt álló Tihany Kapuja apartmanház és üzletközpont. A megjelölt fürdőhely a Plage18 nevet viseli, ami segít elhelyezni a létesítményt az újgazdag luxust jelző Tiborcz-skálán. A napi belépő ötezer forint, a kétszemélyes VIP-jegyhez húszezerért már egy üveg habzóbor is jár. Lehet, hogy valaki sokallja a felsorolt összegeket, pedig aprópénznek is nevetséges tételek azok számára, akik állandó fedelet akarnak és tudnak venni Tihanyban a fejük fölé.

Bár a projekt még csak számítógépes modellként létezik,

"egy alig 43 négyzetméteres, második emeleti lakást a hozzá tartozó 25 négyzetméteres terasszal és a balatoni panorámával 90 millió forintért árulnak, míg a 61 négyzetméteres ingatlanok 110 milliónál is többe kerülnek"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.