2020. augusztus 22., szombat

AZ OTTHON ÍZEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.08.22.


Külföldre költözve a család és a barátok mellett leginkább talán a megszokott ízek szoktak hiányozni a határátkelőknek. Persze ez is sok mindentől függ, nem utolsósorban attól, hova költözik az ember. Ráadásul a nagy globalizáció közben egyre kevesebb az olyan élelmiszer, ami csak Magyarországon kapható – de azért még akad.

Jellemzően magyar csokoládéfajták, a nagy klasszikusnak számító Túró Rudi, ha nagyon akarom, akkor mondjuk a téli szalámi, esetleg a klasszikus tejföl – ilyesmik azok az ízek, amiket a leggyakrabban hiányolni szoktak a külföldön élő magyarok.

Az mondjuk eléggé meglepő, hogy például a Tescóban némely külföldi országban is lehet kapni Csabai kolbászt (mármint klasszikus, Magyarországon gyártottat), szóval a helyzet nem reménytelen, persze minél messzebb megy az ember Magyarországtól, annál nehezebb ezeket beszerezni.

Nyilvánvalóan nem csak a magyarok hiányolják a megszokott ízeket, így nem csoda, hogy kisebb iparág épült arra, hogy kiszolgálja ezeket az igényeket, elsősorban persze azokban a városokban, ahol elegendő adott nemzetiségű kivándorló él, hogy eltartson egy kisebb boltot vagy vállalkozást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.