2020. augusztus 22., szombat

FELCSUTI PÉTER: AZ ÚT SZÉLÉN HALDOKLÓK MÉG NINCSENEK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.08.22.


„Az emberiség súlyos, akár a létezését is fenyegető válsággal küzd, gondolok a globális felmelegedésre, az egyre nagyobb egyenlőtlenségekre, a migrációra, a terrorizmusra és most már a járványokra is. Ezek nyomán, szinte mindenütt felerősödik a populizmus, a demagógia és amire még nem sokan figyelnek fel, a tudományellenesség is. E kihívások mindegyike az országoktól nagyon erősen összehangolt fellépést követelne, amire jelenleg nem adottak a fórumok. Az infrastruktúra és a hajlandóság sem nagyon látszik. A nemzetállami önzés – aminek ma iskolapéldáját látjuk az Egyesült Államokban vagy éppen Magyarországon – súlyos akadály” – így nyilatkozott Felcsuti Péter, közgazdász, a Bankszövetség volt elnöke a Híklikknek. Azt is elmondta: legalább egy olyan ellenzéki politikusra szükség van, aki képes maga mögé állítani a választókat, hogy legyen esély 2022-ben legyőzni a Fideszt.

A második negyedévi nagy zuhanás, úgy tűnik, nem lepte meg a kormányt. Vagy csak a kommunikációt, a sikerpropagandát tartotta fenn?

– Azon természetesen nincs csodálkozni való, hogy bármi is történjen az országban, azt a kormány sikerként kommunikálja; a feladat egyszerű, meg kell találni az alkalmas összehasonlítási alapot. Most éppen az eurózóna átlagához képest, kisebb nálunk a gazdasági visszaesés, ami elég vicces, mert nem vagyunk az eurózóna tagja. Máskor az EU átlaga vagy a visegrádi négyek. Most azonban ez utóbbiak mindegyikében – még a hozzánk nagyon hasonló helyzetben lévő Szlovákiában – is kisebb volt a visszaesés, így hát nem róluk kell beszélni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.