2020. augusztus 18., kedd

EGY GRAFIKONON AZ ORBÁN-CSALÁD MILLIÁRDOSSÁ VÁLÁSA

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.08.17.


Ismét egymilliárd forint feletti osztalékjövedelme volt különböző céges érdekeltségeiből a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek. A bányászati és kapcsolt vállalkozások 2010 előtt is hoztak évi néhány tízmillió forintot, de az igazán nagy pénzeket az elmúlt öt-hat évben vette ki belőlük az Orbán-család. A vállalatoknak a kilátási sem rosszak, több jel is arra utal, hogy a következő években folytatódhat az eddig tapasztalt dinamikus növekedés.

Bár a nagyobb cégek közül 2019-ben egyiknek sem ment rosszul, árbevétel-rekordot csak a Nehéz Kő Kft. döntött, melynek az eredményeiről már augusztus elején beszámoltunk. A jelentős részben a többi Orbán-vállalatnak, illetve egyéb kormányközeli cégeknek dolgozó, szállítmányozással foglalkozó társaság már évi közel 3 milliárdos árbevételt termel, és masszívan nyereséges is.

Mondjuk nem annyira, mint a család legfontosabb cége, a Dolomit Kft., amely az elmúlt években valami egészen elképesztő profithatékonysággal működik. Az 51 százalékban Orbán Győző tulajdonában lévő társaság már 2018-ban is hihetetlen profirátát ért el: az árbevétel 41 százaléka maradt meg adózott nyereségnek. Tavaly azonban még ezen is sikerült javítani, és 2019-ben a bevétel 45 százaléka gazdagította a tulajdonosokat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.