2020. augusztus 23., vasárnap

ELÉG VOLT A ROMBOLÁSBÓL! - RÉSZLETEK ORBÁN VIKTORNAK AZ ŐSZÖDI BESZÉD ÉVFORDULÓJÁN ELMONDOTT BESZÉDÉBŐL. ELHANGZOTT A 2007. SZEPTEMBER 18-I FIDESZ-GYŰLÉSEN.

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2020.08.23.



    Elég volt a rombolásból. Mindannyian 
    tudjuk, hiszen ismerjük magunkat. A 
    magyar ember nem szeret asztalt 
    borogatni. Mi, magyarok nem egy 
    könnyen veszítjük el a fejünket. Meg 
    tudjuk várni, amíg betelik a pohár. Hát 
    most betelt.

    Hiába a hatalom lekezelő, kioktató 

    pökhendisége. A cukormázban úszó 
    ígéretek garmadája. Hiába az őket 
    szolgáló bértollnokok hada, a teljes 
    állami gépezet. Hiába a számolatlanul 
    sorakozó pénzeszsákok. Mindez ma már 
    hiába, akinek van füle, hallhatja a föld alatti vízáramok hangját. Azt dobolják mindenhol, széltében-hosszában, Battonyától Nemesmedvesig, hogy elég volt. Most már többről van szó, mint a gazdaság, a közbizalom vagy a pénzügyi mutatók hanyatlásáról.

Szociálisan rombolják le Magyarországot, módszeresen verik szét a szociális biztonságot, a szociális ellátást. Módszeresen széttépik a szociális hálót, és ez sokkal nagyobb bűn, mint bármi, amit eddig tettek. A szociális biztonság, amely szolidaritásra épül, az ország egyik legfontosabb összetartó ereje. Ezt szaggatják most szét, és ebből volt elég.

Elég volt, hogy a beteg embereket, a súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliói nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi emberszámba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat. Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből, elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek.

Elég volt, hogy egyre kevesebb jut azoknak, akik gürcölnek, becsülettel próbálnak fennmaradni, miközben egyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek. Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak, és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona. Elég volt abból, hogy egy kiváltságos csoport agyalágyultnak nézi az embereket, és azt vágja a képükbe, nem jár nektek semmi.

Gondoskodjatok magatokról, és fizessetek többet és többet. Elég volt abból, hogy az emberek mindig rosszul járnak, miközben a hatalmon lévők egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot, egyre több kiváltságot szereznek maguknak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.