2020. augusztus 23., vasárnap

NER-ES ÜGYVÉDSARJ A HAZAI ŰRVÁLLALKOZÁS EGYIK SZAKMAI BEFEKTETŐJE

MFOR.HU
Szerző: CSABAI KÁROLY
2020.08.23.


Sárhegyi István mostohatestvérével együtt kuratóriumi tagja a Fidesz pártalapítványának, amely ugyanazon a címen van bejegyezve, mint a szülei által létrehozott ügyvédi iroda. Utóbbi anyagilag is támogatja az alapítványt, ami nem csoda annak ismeretében, hogy a Sárhegyi-család ezer szállal kötődik a Fideszhez, számos jogászi feladatot láttak már el az államnak és kormánypárti potentátoknak az utóbbi tíz évben.

Lapunk is beszámolt arról a minapi bejelentésről, miszerint az állam és a magánszektor együttműködésével 2024-ben startol az első magyar kereskedelmi műhold. A menedzselésére létrehozott projekttársaság, a CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. fő, 51 százalékos tulajdonosa a 4iG Informatikai Nyrt., 44 százalékot birtokol az Antenna Hungária Zrt., míg 5 százalékot a New Space Industries Zrt.

A három tulajdonosból az első kettőt nem kell bemutatni. A 4iG tavaly júliusban vált ki Mészáros Lőrinc cégbirodalmából, ám azt követően a nemzet gázszerelője két érdekeltségén – az Opus Global Nyrt.-n és a Konzum Magántőkealapon – keresztül még részvényes maradt, több mint 20 százalékos arányban. E paketteket azonban idén július elején megvásárolta Jászai Gellért, a 4iG vezérigazgatójának vagyonkezelő cége, a KZF Kft., 56,6 százalékra növelve ezzel az informatikai társaságban meglévő befolyását. Amely összesen így már 61,79 százalékos, miután a másik nagybefektetőnek tekinthető – a bejelentésköteles 5 százalékos küszöböt 0,19 százalékponttal meghaladó részesedés felett diszponáló – Manhattan Magántőkealap is Jászaihoz tartozik. Ezzel megszűnt a hosszú éveken át megvolt üzleti kapcsolat Jászai és Mészáros között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.