2020. augusztus 8., szombat

HA NEM TETSZIK A RENDSZER… - A RENDSZERKRITIKAI ALAPÁLLÁS STRATÉGIÁJA

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBLICISZTIKA
Szerzők: KOZÁK MÁRTON és MAGYAR BÁLINT
2020.08.07.  Azokhoz szólunk, akiknek nem tetszik, amiben élünk, ez a szabadságokat megfojtó, hatalommal visszaélő, érdemteleneket bűnszervezeti eszközökkel gazdagító, tömegeket szegényítő, jogtipró, úrhatnám világ. Nekik tudniuk kell: nem pusztán egy kormány, hanem egy rendszer az, amitől meg kell szabadulni.

Mindennapi tapasztalataink arra utalnak, hogy a hatalom információs blokádja ellenére az emberek gyakorlatilag mindent tudnak az őket körülvevő világról. Ismerik ezt a rájuk telepedett rendszert, és nincs jó véleményük róla.

Innen nézve érthető, hogy 2019 őszére – Haraszti Miklós kifejezésével – megszületett az ellenzéki választó. A szabadság, ezen belül a piaci szabadság híveiként tudjuk, hogy ahol kereslet van, ott előbb-utóbb kínálat is lesz: a rendszerváltást akaró ellenzéki szavazó megszüli a rendszerváltást végigvivő ellenzéki kínálatot.

De ez nem megy magától.Ha meg akarunk szabadulni a rendszertől, az ellenzéki választók és az ellenzéki pártok cselekvésének rendszerkritikai alapra kell helyezkednie. Ellenkező esetben megismétlődik a 2014-es és 2018-as kudarc. Ennek feltétele, hogy tisztában legyünka magyar autokratikus rendszer természetével,legitimitásával és lebontásának feltételeivel...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.