2020. augusztus 26., szerda

HÁNYSZOR FORDULT MEG ORBÁN BUDAPEST ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.08.26.


Egészen elképesztő, ahogy a magyar kormánytagok és a hozzájuk beosztott munkatársak a nyilvánosságot, illetve azok képviselőit kezelik. Egészen pontosan azt kellene írni, ahogy lekezelik. A kérdésekre, ha úgy tetszik nekik, nem válaszolnak, ha elkerülhetetlen helyzetbe kerülnek – lásd kormányinfó -hazudnak, vagy semmitmondó mondatokkal terelik más irányba a témát, vagy éppen visszafelé, 2010 elé mutogatnak. Ha az adott újságnak, újságírónak van elég türelme, akkor megpróbál a bíróságon keresztül információhoz jutni, de kinek van kedve örökké hivatalos papírokat gyártani, és hónapokat, éveket várni arra, hogy megtudja az igazságot.

Pedig most is valami ilyesmit kellene tenni. Nem, nem Szijjártó Péter ügyében, őt még a bíróság sem tudná, kényszeríteni igazmondásra, hanem most konkrétan Orbán Viktor esetében. Nem hinném, hogy mély államtitok lenne, ha tudnánk: Horvátországban nyaralt a miniszterelnök. Az amerikai, vagy a pápa esetében is közzé teszik, ha elutaznak szabadságra; senki nem gondolja, hogy nekik nem jár pihenés. Nem mondom, Orbán saját magát hozta kellemetlen helyzetbe, amikor, miközben az Adriára készült, arról nyilatkozott, hogy a magyarok inkább a Balatont válasszák. Talán ez is a magyarázata, hogy mélyen hallgattak a horvátországi útról. Pedig igazán feltűnő volt a miniszterelnök barnasága; az augusztus 20-i ünnepségen kifejezetten napsütötte arccal ült a többiek között, és az a szín nem balatoni volt. Nem vagyok szakértője a különböző barnaságoknak, azt azonban nem nehéz felfedezni, ha valaki a tenger mellől érkezik vissza nyári szabadságáról, vagy a magyar tenger mellől. Szóval az az állításom: Orbán Viktor már augusztus 20-a előtt megfordulhatott az Adriánál.

Feltételes módban írom, és közben azon tűnődöm: vajon ezért beperelhetnek engem, illetve a lapomat? Szabad-e azon töprengeni, nyilvánosan, hogy merre járkálhatott a magyar kormányfő, vagy ez is az államtitkok része, amelynek megsértéséért büntetés jár? Nyilván miden sokkal egyszerűbb lenne, ha – mint hajdanán – a Hivatal bejelentené, hogy a miniszterelnök szabadságra ment, a tengeren piheni ki fáradalmait. De, ha bejelentené, akkor nem ajánlhatná a többi magyarnak, hogy ne válasszák az Adriát, inkább a Balatont. Ő azonban nem ezt az utat járta, rejtett utakon járt...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.