2020. augusztus 8., szombat

ÍGY JUTHAT BRÜSSZEL SEGÍTSÉGÉVEL ÖTMILLIÓ ADAG KORONAVÍRUS-VAKCINÁHOZ MAGYARORSZÁG

HVG ONLINE
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2020.08.08.


A Sanofi francia gyógyszergyártónál kötött le 300 millió adag koronavírus elleni vakcinát az Európai Bizottság, ebből juthat az Orbán Viktor által említett 5 millió Magyarországnak. A tervek szerint az oltóanyagot szeptemberben kezdik tesztelni, a cég becslése szerint jövő nyáron hozhatják forgalomba. A stratégiával Brüsszel komoly kockázatot vállalt: a gyártók költségeinek egy részét is állja, cserébe jogot kap a vásárlásra, ám kérdés, hogy valóban a Sanofi vakcinája lesz-e a befutó.

Hiába indított hadjáratot Brüsszel ellen Magyarország, most mégis az Európai Bizottság segítségével foglalhatja le azt az ötmillió adag koronavírus-vakcinát, amiről Orbán Viktor beszélt péntek reggeli rádióinterjújában.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hvg.hu kérdésére a csütörtöki Kormányinfón árulta el, hogy a magyar kormány ötmillió koronavírus elleni oltásra kötött le kapacitást. Azt sem ő, sem többszöri kérdésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árulta el, mely céggel, vagy cégekkel szerződtek le.

A rejtély megoldásához végül Orbán Viktor vitte közelebb hallgatóságát szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, amikor megemlítette: van az Európai Uniónak egy kísérlete arra, hogy összehangolja a tagállamok beszerzési szándékait, és itt Magyarország bejelentkezett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.