2020. augusztus 30., vasárnap

ISKOLAKEZDÉS: NAGYOBB A SZÜLŐK FELELŐSSÉGE, MINT GONDOLTUK

MFOR.HU
Szerző: KORMOS OLGA
2020.08.30.


- Ha egy szülő, gondviselő, vagy egy tanár, óvodapedagógus a fertőzés tüneteit észleli egy gyermeken, diákon, akkor gondoskodni kell annak mielőbbi elkülönítéséről.

- A legfontosabb, hogy tünetes, beteg gyermeket a szülőknek most nem szabad iskolába, óvodába engedni, mert azzal az egész közösség egészségét, és az iskola, óvoda zavartalan működését veszélyezteti.
- Fertőzésgyanús gyermeknek otthon kell maradnia, és a szülőnek telefonon kell értesíteni a gyermekorvost vagy háziorvost.

A szülőknek, tanároknak fontos tisztában lenni a koronavírus-fertőzés tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribban a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli a gyermekén, tanítványán, akkor kérik, hogy ne engedje a gyermeket közösségbe.

A legenyhébb tüneteinek jelentkezése esetén se engedjék közösségbe a gyermeket, illetve a pedagógusok is maradjanak otthon ebben az esetben!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.