2020. augusztus 30., vasárnap

KARANTÉNKORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.08.30.


Egy héttel ezelőtt, szombaton, egy kormányzati résztvevőkkel súlyosbított partit rendeztek Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján, s mint utóbb kiderült, az ott résztvevő Hollik István megfertőződött. A partin számos kormánytag vett részt, miniszterek, államtitkárok, fideszes képviselők, akik miután Hollikkal is érintkeztek, az előírások szerint, rövid időre karanténba kerültek.

Rövidebb időre, mint az átlagos magyar polgár, mert amilyen gyorsan csak lehetett, elvégezték rajtuk a vírustesztet, és kiderült, hogy Hollikon kívül csak Trócsányi László EP-képviselő fertőződött meg, a többiek tesztje negatív lett.

Schaller-Baross Ernő nevét eddig nemigen hallottuk, mostantól annyi tudunk róla, hogy helyettes államtitkár, és van egy kúriája a Balaton-felvidéken. A kerti partit – mintegy száz illusztrissal – egyébként az Alapjogok Központ szervezte. Hogy a költségeket ki állta, azt nem tudni, ha megkérdezik, vélhetően ugyanaz lesz a válasz, mint Szijjártó Péter adriai hajókázása esetén: közpénz nem került felhasználásra. Pedig, hát bizonyára került, hiszen az érintettek vélhetően szolgálati autóikkal érkeztek a helyszínre, és az sem kizárt, hogy a kertben és környékén, miután egy sor védett személy is a meghívottak között volt, szép számmal voltak közpénzből fizetett biztonsági emberek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.