2020. augusztus 16., vasárnap

LEZÁRHATJÁK AZ EMBEREK ELŐL A CLUB ALIGÁT ÉS A BALATON-PARTOT, MINT A KOMMUNISTA ÁLLAMPÁRT IDEJÉN

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2020.08.16.


A strandot is felparcellázhatják, minden eddigi szabályozás érvényét veszíti. A helyiek falurombolást kiáltanak. A kormány az egykori pártüdülő fejlesztését „nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá” nyilvánította, ami teljesen új helyzetet teremt, és kiszorítja az embereket a Balaton partjáról.

A közút innentől nem közút, a közpark nem közpark, s a szabad parti sétány is megszűnik a Club Aligában, amit immár le lehet zárni a köz elől. És elzárva a települést a Balaton-parttól, ugyanúgy, mint a pártállami időkben – ez olvasható ki az egykori pártüdülő fejlesztését „nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá” nyilvánító minapi kormányrendeletből. A tulajdonos Appeninn Nyrt. több mint 7 milliárd forint támogatást kapott. A Magyar Narancs és a Narancs.hu az elmúlt időszakban rendszeresen beszámolt a Club Aliga körül történtekről. Ezekről itt, itt és itt olvashat.

„Szörnyű, hihetetlen, ez valóságos falurombolás” – ilyen reakciókat hallottunk, amikor Balatonvilágoson olyan helybéliekkel és üdülőtulajdonosokkal beszéltünk, akik már tájékozódtak, mit is tartalmaz a kormányrendelet. Megjelenése óta ezt elemzi mondatról mondatra óta az Aligai Fürdőegyesület, hogy el tudja dönteni: mit lépjen ebben a helyzetben?

Hétezer aláírás

Napokkal a kormányrendelet napvilágra kerülése előtt adta át Fülöp Balázs egyesületi elnök azt a 7 ezer aláírást tartalmazó petíciót Takács Károly balatonvilágosi polgármesternek, amelyben arra kérik az önkormányzatot: ha nem teljesül a helyiek és az üdülőtulajdonosok évekkel ezelőtt szerződésbe foglalt igénye, akkor menjen perre e követelések érvényesítéséért a Club Aliga új tulajdonosaival. Például hogy a Club Aliga köztulajdonú közútjai, közparkja és szabad parti sávja kerüljön a település tulajdonába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.