2020. augusztus 6., csütörtök

NYUGDÍJPRÉMIUM NEM LESZ, A KORREKCIÓ IS CSAK EGY SZÁZALÉK KÖRÜLI LEHET

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.08.06.


„Biztos vagyok abban, hogy a kormány lassan elkezdi megdolgozni a nyugdíjasokat, nem csak a rosszul elsült – rossz minőségű, gyenge tartalmú, nagyon drágán előállított, Jókor címet viselő – bulvárlappal, elő fognak állni még más propagandacélú lépéssel is” – erre számít Barát Gábor. A nyugdíjszakértő szerint, ha az ellenzék és a nyugdíjas érdekvédelmi szervezetek nem tartják folyamatosan napirenden – s nem demagóg módon, hanem tényszerűen – a nyugdíjasok helyzetének javítását célzó követeléseket, akkor a kormány el fog mismásolni bármilyen valós lépést. S majd hivatkozik arra, hogy januárban jön az (az amúgy törvényesen járó és nem kegyből adott) emelés, és különben is érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete. Barát szerint, ősszel egy százalékos nyugdíjkorrekció lesz, ami statisztikailag megfelelő, de nem fedi a nyugdíjasok idei többletkiadásait. Nyugdíjprémiumra pedig senki ne számítson!

„Immár egy éve mondatja velem a sok évtizedes szakmai tapasztalatom, hogy elkerülhetetlen az idei őszi nyugdíjkorrekció, aminek a mértéke – az adatok alapján – legalább egy százalék lesz” – mondta portálunk megkeresésére az Országos Nyugdíj-főigazgatóság korábbi főigazgatója. Már akkor is tudni lehetett, hogy tarthatatlan az idei 2,8 százalékos nyugdíjemelés, amikor egy évvel ezelőtt azt bejelentették, pedig akkor még hol volt a koronavírus-járvány, aminek kitörésekor az idősek erejükön felül bevásároltak, illetve hol voltak – az elsősorban az alapvető élelmiszerek esetében – az egekbe szökő árak, fűzte hozzá.

A nyugdíjasok messze jelentősebb áremelkedést éreznek a saját bőrükön, mint az inflációs adat, de akár a nyugdíjas kosár alapján számolt ráta is jelez – fejtegette. „Hiába tűnik tehát reálisnak statisztikai szempontból és felel meg a törvény betűjének az egy százalék körüli korrekció, az nem elégíti ki a nyugdíjasok reális igényeit” – szögezte le a szakember. Arról már nem is szólva, hogy a nyugdíjasok bizony többet érdemelnének, számukra ugyanis a kormány elmulasztotta az egyszeri kiegészítést, amit a járvány miatt legalább a legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkezőknek adni kellett volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.