2020. augusztus 10., hétfő

TORZ JELLEM, BETEGES HATALOMVÁGY, AMELY MINDENRE HAJLANDÓ ÉS MINDENRE KÉPES

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.08.10.


...konstruktív, üde jó reggelt kívánok mindenkinek! Egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy beszéljük meg ezt a kinek hogy telik a nyaralás dolgot – több Balaton, kevesebb Brüsszel jeligére -, de hamar rájöttem, hogy ehhez én nemigen fogok tudni hozzászólni. Ehhez se. Miután ilyen típusú tapasztalataim egy ideje nincsenek. Tudom, tudom: annyit is érek.

Azt viszont kívülállóként úgy értettem a jobboldalról támadó morális fölény gőzölgő mocsaraiból, hogy kizárólag a balliberális hazaáruló ellenzék terjeszti – mert megsütötte a fejüket a nap, és mert így akarják megmerényelni a népet, vagy fene tudja, milyen megfontolásból -, hogy a NER kiszorítja a populációt a Balaton és egyéb magyar vizek partjairól. Miközben lófaszt, mama! Mert ugyanis propagandista és propagandistáné is éppen onnan jön, a Balcsiról, és igenis van szabadstrand, és haccázér‘ is van lángos, nem csak kétezeröccázér’. És nehogy már egy 500 forintos belépőt ne tudjon bárki megengedni magának, ha már mindenképp fikázni akarja a fizetős strandokat. Mer’ nem is igaz, hogy csak a csodával határos Mészáros Lőrinc, a gazdája és a NER-krém nyaralhat a Balatonon. Sőt, hovatovább kurvaérdekes, hogy épp azok mészárosozzák és orbánozzák össze momentán a drága magyar emberek nyaralását (akik amúgy tömött fürtökben lógnak a magyar tenger martján, hiába vergődik Kunhalmi Ágnes), és csaholják, hogy a dinasztia ellopta a Balatont, akiknek a felmenői annak idején bezzeg a szegény proletároktól gondosan elkülönülve, hatalmas üdülőkben nyaraltak.

Szóval akkor nem igaz, hogy egy rakás helyen a NER építkezik? Például a Balatonnál, a tatai Öreg-tónál vagy éppen a Fertő-tónál?

Nem igaz, hogy kikötők, szállodák, apartmanházak, a pártállami einstand jegyében már elkészült, vagy folyamatban lévő, jellemzően az élővilág elpusztításával járó megalomán beruházások hirdetik, hogy mire volt elég az elmúlt 30 év?

Nem igaz, hogy strandokat, kempingeket alakítottak át?

Nem igaz, hogy van, ahol fizetős lett az, ami korábban ingyenes volt?

Nem igaz, hogy vannak olyan partrészek, amelyeket teljesen beépítettek, és már javában épülnek az oligarcha, nemstróman holdudvar luxusszállodái, lakóparkjai?

Nem igaz, hogy ezekre a helyekre az átlagember már sokkal nehezebben jut el/be, mint korábban, már ha egyáltalán?

Tényleg 500 forint a belépő ezekre a kicsicsásított strandokra?

És ha az elmúlt rendszerben az akkori pártállam fejesei azt csinálták, amit csináltak, miközben a nyomorult prolik szívtak, és az nem volt rendben, akkor miért sertepertél a magát nemzetinek tartó fideszes holdudvar közpénzek milliárdjaiból, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű minősítéssel az egykori MSZMP-pártüdülő felújítása körül?

Jó lenne tisztázni, hogy ez az a bizonyos önkorlátozó, önmegtartóztató, az azonnali vágykielégítést (mint libernyák elhajlást) megvető, már-már aszketizmusba hajló keresztény-konzervatív értékrend, amit követni kéne az elmebeteg liberalizmussal szemben? Ez az az oltári hazugság, amivel az Alapjogokért Központ csökött agyú cselédei Fricz Tamástól Szánthó Miklósig nem kevés közpénz ellenében mérgezik a kutakat? A Club Aligával is csak az volt a baj, hogy nem a megfelelő kezekben volt. Mert hát az igazi, tőről metszett, világraszóló felcsúti konzervativizmus már csak ilyen: ragaszkodik a múlthoz, az elvtársi mentalitáshoz, és mindenhez, amit életvitelszerűen mások szemére okád. Megcsinálja nagyban, amit még amazok is csak röhejesen kicsiben mertek. Nem is szabad félúton megállni, addig kell rázni a rongyot bele a pórnép szemébe, ameddig az könnyezni kezd. Ha másképp képtelen észhez térni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.