2020. szeptember 10., csütörtök

A RÓKA BŐREI

KOLOZSVÁRI SZALONNA / ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.09.09.


Olvasom az MTI egykori igazgatójának okos ötletét. Ha annyira nem tetszik egyeseknek a Vidnyánszkynak erővel átadott (előtte persze erővel elvett) Színművészeti, akkor legyen egy másik is. Az egyiket működtesse az alapítvány, a másikat a szülők. Probléma megoldva, lehet oszlásnak indulni.

Ez egészen pontosan az a bődületes baromság, amit olyan sokszor láthattunk már. Például amikor bejelentik: a kormány támogatja, a kormány finanszírozza, a kormány pénzt ad rá, a kormány fizeti. Először azt kellene megérteni, hogy a kormány semmit nem fizet, mert a kormánynak nincs pénze. Nekünk, adófizetőknek van pénzünk, a jövedelmünk közel felét befizetjük az államkasszába. A kormány abból gazdálkodik, vagy éppen hitelt vesz fel (például kötvénykibocsátás formájában), amit aztán mi, adófizetők fogunk törleszteni a kamatokkal együtt. Magyarul: mi – fideszesek és nem-fideszesek, nők és férfiak, minimálbéresek és jobb keresetűek – fizetjük a stadionépítéseket, utakat, templomtornyokat, parókiákat, iskolákat, egyetemeket, kórházakat. Mi fizetjük a Színművészetit is. És most az a javaslat, hogy a megadóztatott jövedelmünkből fizessünk egy másik Színművészeteit, hogy teljesüljön Orbán parancsa, hogy örüljön Vidnyánszky, hogy megnyugodjon a kormány.

Nagyon szép példája ez annak, hogy lehet egy rókáról (adófizetőről) 2-3 vagy akárhány bőrt lehúzni. Fizetjük (pontosabban a kormány fizeti) az adónkból az Orbánnal szövetséges egyházaknak a fejpénzt a leszállított szavazókért cserébe, majd az adózott jövedelmünkből támogatjuk Iványi Gáborékat, hogy talpon tudjanak maradni, és képesek legyenek működtetni azt a rendszert, mely segít a rászorulókon, tanítja a szakadék mélyéről kikapaszkodni akaró gyerekeket, fedelet adnak az otthon nélkül maradtak feje fölé, védelmet a bántalmazott nőknek és gyerekeknek.

Fizetjük a fideszes propagandát toló tévéket, rádiókat, lapokat, portálokat, blogokat (pontosabban a kormány fizeti a mi adónkból irányított hirdetéseken keresztül, állami cégeken keresztül, ezeket a pénzforrásokat teljesen elzárva a függetlenek elől), és fizetünk, hogy a független média működni tudjon. Külön hányingerkeltő, amikor a közpénzből dagonyázó pártmédia felnyüszít: a függetlencivil portálok állandóan pénzt tarhálnak. Ha van gusztustalan szemétség, ez annak egy ékköve.

Aztán fizetjük a szolidaritási adót és a nem tudom minek nevezett egyéb sarcokat azért, hogy a jövedelem nélkül maradt honfitársaink ne maradjanak magukra a bajban, ugyanakkor adakozunk és adományokat gyűjtünk, ruhát, ételt viszünk azoknak, akik jövedelem nélkül maradtak.

Fizetjük az egészségügyi hozzájárulást, hogy baj esetén ellássanak az orvosnál, a kórházban, aztán fizetünk a magánorvosnál, ha nem akarunk megdögleni egy olyan betegségben, aminek a kivizsgálásáig sem sikerült eljutnunk az állami rendszerben.

Fizettünk a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök (gumikesztyűk, maszkok) megvásárlásáért – hiszen azt állami pénzből szerezte be a kormány -, majd megvesszük a gyógyszertárban, boltban azokat a gumikesztyűket, maszkokat. Sok pénzért.

Felépítették az utakat a mi pénzünkből, majd útdíjat fizetünk, hogy használhassuk őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.