2020. szeptember 15., kedd

HA RODOLFO ÉLNE, LECKÉKET VEHETNE A KEGYELMES ÚRTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.09.14.


...Nem tudom, mi a rosszabb. Áltatni mindenkit a tények ellenkezőjével, vagy szembenézni a bajokkal. Attól, hogy azokról nem akar tudomást venni, még nagyon is léteznek. Amit Orbán mond és tesz, az viszont maga a totális abszurd. Ha tudja, hogy hazudik, azért, ha meg nem tudja, akkor egy csekély szellemi képességű alak kormányozza az országot. Jelenleg akkora az államháztartás hiánya, mint az állat, dübörög az infláció, a fizetések vásárlóértéke a béka segge alatt, a bérekről ne is beszéljünk, rengeteg cég ment csődbe, és egekben a munkanélküliség. Szopatja az ingázókat, Karácsonyra mutogat, hogy oldja meg a problémát, mert a Pista hagyott ott nekik pénzt a fiókban, vegyék elő, ne üljenek rajta.

Ezzel szemben amit ígért, hogy tudniillik mindenkinek lesz munkahelye, meg senki nem lesz magára hagyva… hát mit mondjak? Ha Rodolfo élne, leckéket vehetne a kegyelmes úrtól. És ezek ugatnak, hogy a Gyurcsányék hazudtak reggel, délben, meg este? Akkor ez az ember még álmában sem mond igazat. Leszarom Gyurcsányt is, de amikor kitört a válság, ha tetszett, ha nem, legalább kimondta, hogy meg kell húzni a gatyaszíjat. Ez meg úgy csinál, mintha most jött volna el a Kánaán. Holott elemzők szerint ez a járvány durvább gazdasági visszaesést fog produkálni, mint a 2008-as.

Kérdezem én: miért kell hazudni? Miért nem lehet nyíltan beszélni az előttünk álló kihívásokról? Miért kell ezt az országot egy rózsaszín buborékon keresztül felmagasztalni, mikor kurvára az ellenkezője az igaz? Mert Juli néni és Pista bácsi akkor nyugodtabban fog aludni? Mert nem kell nekik tudni mindent, elég ha a nemzeti konzultációt visszaküldik, és akkor azt érezhetik, hogy ők is beleszólhattak a nagyok dolgába? Majd a Viktor megvéd, az tudja, hogy mi a tax. Meg az egy bölcs ember, egy géniusz. Csupa hazugság, szándékos félrevezetés, megtévesztés, ami itt megy.

Hitvány gazemberek, akik tömik a zsebeiket a közösből, akik szemrebbenés nélkül néznek mindenkit hülyének. A fél világon templomokra, kórházakra, focistadionokra adja a mi pénzünket, itthon meg dögöljön éhen mindenki, mert nincs segély, nincs ingyenebéd. Hol élünk? És ez tetszik közel 3 millió embernek? Vagy az a hárommillió mind kurva jól él? Az a három millió tarja el a hétmilliót? Lófaszt! Pont fordítva. De közben ezek döntenek a fejünk felett? Harc lesz, mondta a bölcs ember, minden nap háború lesz, és vér fog folyni. De nem azért, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, hogy nekik fasza legyen. Így kerek a történet, így lesz halhatatlan a mi bölcs vezetőnk.

Aztán már engem sem érdekel, ha a boltban azt hallom minden második embertől, hogy milyen drágaság van. Az van, és egyre inkább az lesz, ez holtbiztos. Úgyhogy ha a nagy honvédő nem is, én azért üzenném mindenkinek, hogy megint pár évig fel lehet kötni a gatyát, mert szűkös idők következnek. Mert ezek már ellopták a jövő évi pénzeket is, tartalék nincs, marad a hitel, az meg sokba fog kerülni. Nem nekik, hanem nekünk. Én szóltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.