2020. szeptember 10., csütörtök

ITT VANNAK A TÉNYEK: NÉMETH SÁNDOR ÉS A LIBRI AZÉRT TILTOTTA LE A FESZ LESZT, HOGY AZ ATV ELLOPÁSÁT ELTÜNTESSÉK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2020.09.09.


A Libri Kft. augusztus 18-án egy mondatos indoklást küldött a Fesz lesz című könyv kiadójának, hogy “a GDPR törvénnyel (az európai adatvédelmi törvény – a Szerk.) való összeférhetetlensége miatt levette a Libri-Bookline az elérhető címek sorából”. A Libri erről előzetesen nem egyeztetett a kiadóval, nem is tájékoztatta erről a szándékáról. Az adatvédelmi törvénnyel való összeférhetetlenséget sem az adatvédelmi hatóság, sem a bíróság nem állapított meg, ilyen eljárás még csak nem indult.

A Libri nem adatkezelő, nem felel a könyvek tartalmáért. Ha nem így lenne, akkor az újságárus is felelne azoknak az újságoknak a tartalmáért, amelyeket árul, és minden reggel át kellene lapoznia minden újságot, és annak alapján eldönteni, hogy aznap melyik újságot árulja, melyiket nem. Mindent elmond az is, hogy a Libri közleménye szerint a cég nem tudja eldönteni, hogy adatkezelő vagy sem, de azért adatkezelőként járt el, azonban kizárólag Bartus László Fesz lesz című könyvével szemben gyakorolta ezeket a feltételezett kötelezettségeit, a Libri többi 18 ezer könyvében nem talált a Németh Sándoréhoz hasonló adatvédelmi kifogásokat.

A Libri hivatkozása nyilvánvalóan hamis, és valamilyen más okot takar. A Hit Gyülekezete valamilyen eszközzel elérte, hogy a Libri tulajdonosai a könyv árusítását befejezzék és a cég inkább megszegje a szerződést. Annak érdekében, hogy az olvasók tisztában legyenek azzal, milyen adatvédelmi kifogásai voltak Németh Sándornak, a Hit Gyülekezete vezetőjének, bemutatjuk, hogy a kiadónak is megküldött adatvédelmi kifogások mit tartalmaztak. Ezekből megállapítható, hogy a Fesz lesz című könyv semmi okot nem adott arra, hogy a legnagyobb könyvterjesztő cég beszüntesse az árusítását. Még adatkezelőként sem lett volna oka a könyv árusítását befejezni.

A Fesz lesz című könyvvel kapcsolatban Németh Sándor, Németh (Jader) Csillag, Németh Sándor lánya, Németh (Kauzál) Alexandra, Németh Sándor másik lánya, Németh Szilárd, Németh Sándor fia, az ATV vezérigazgatója, Karika Gábor, Németh Sándor sofőrje és Szigeti György, Németh Sándor egyik fegyveres testőre emelt “adavédelmi” kifogást. Ennek lényege, hogy a könyv egyes részletei sértik az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát. Az erről szóló ügyvédi levelet megküldték a kiadónak és a Librinek is.

A kiadó nem adott helyt ezeknek az adatvédelmi kifogásoknak, mert jogi képviselője szerint ezek alaptalanok. Emiatt elutasította azt, hogy a könyv árusítását befejezze. A Libri azonban a fentiek szerint erre hivatkozva, helyt adott ezeknek a kifogásoknak. Legalábbis erre hivatkozott annak kapcsán, hogy azonnali hatállyal, egyoldalúan felmondta a szerződést a Fesz lesz című könyvre vonatkozóan. Az igazán érdekes az, ha az olvasó megismeri, milyen kifogásokat emeltek a Németh-család tagjai, Németh Sándor sofőrje és egyik testőre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.