2020. szeptember 10., csütörtök

TARLÓS TÍZ ÉV ALATT SZŐNYEG ALÁ SÖPÖRTE A PROBLÉMÁKAT

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2020.09.10.


Tüttő Kata, szocialista főpolgármester-helyettes a Klikktv-n reagált Tarlós István, volt főpolgármester állításaira, miszerint Karácsonyék vezetése alatt „inkább érzelmi, mint átgondolt szakmai döntések történnek, amik pótcselekvésnek nevezhetők”. Még azt is hozzátette a volt városvezető: megérti, hogy a „fővárosi ügyekben a Fidesz nagyon óvatos kommunikációt folytat, hiszen az ellenzék egykettőre ráront a Budapest-ellenesség vádjával, majd online sajtója hosszan és lelkesen mantrázza azt.” Tüttő Kata elmondta: „városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesként én is elemeztem az elmúlt tíz évet, és az a rengeteg adósság, amit találtam, a rozsda. Rozsda a felszín alatt, fölött. Ez pedig abból ered, hogy az itt megtermelt adóból gyakorlatilag semmi nem marad itt. Így volt az elmúlt időszakban is – ezeket megpróbáltak elfedni, tűzoltásokkal hárítani.”


A „Fidesz óvatos kommunikációja” azt sulykolja, hogy a jelenlegi vezetés autósellenes, miközben Tüttő szerint, az az igazi autósellenes kormányzás, hogy „amikor minden egyes tankolásnál a számla felét adóra fizetjük, annak a jövedéki adójából nulla forint marad arra, hogy az utakat, hidakat, felüljárókat felújítsuk. Csak a jövedéki adóból az elmúlt tíz évben mi, budapestiek befizettünk kétezermilliárdot, de nem látunk viszont semmit”. Párhuzamot vont azzal, hogy bezzeg a Budapesten megrendezésre kerülő vadászkiállításra ötvenmilliárdot költ a kormány.

A főpolgármester-helyettes hosszasan kezdte sorolni az adósságokat, amelyekre költhető lett volna a kétezermilliárd forint: „jelenleg Budapesten van háromezer kilométer rossz állapotú út, a felújítandó hídjaink mellett, háromszáz olyan felüljáró, amire nem költöttek szinte semmit, ezért megrövidült az élettartamuk. Ezeken érdemes lenne Tarlós Istvánnak elgondolkoznia, ezek ugyanis az ő felelősségi körébe tartoznak”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.