2020. október 10., szombat

A KORMÁNY BOSSZÚHADJÁRATOT FOLYTAT – DOROSZ DÁVID: A VÁROSLIGETRŐL NINCS ÉS NEM IS LEHET KOMPROMISSZUM

168 ÓRA
Szerző: TÁLOS LŐRINC
2020.10.10.


A Fidesz is érzékeli, hogy a környezetvédelemmel valamit kezdeni kell, de Orbán Viktor zöld fordulata csak kommunikációs lufi, véli a klímavédelmért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.


Hogyan írná le a Fővárosi Önkormányzat és a kormány kapcsolatát?

A kezdeti bizonytalankodás után egyszerű stratégiát követ a kormány: a nyilvánosság előtt konstruktív, mosolygós képet próbál mutatni, de a valóságban – és most már egyre inkább a szavak szintjén is – bosszúhadjáratot folytat Budapest és az ellenzéki nagyvárosok ellen. Álságos és gusztustalan, hogy az elmúlt száz év legnagyobb közegészségügyi és gazdasági válsághelyzetét használja ehhez fedősztorinak.

Az atlétikai stadion esetében még úgy tűnt, hogy a koncepcionális különbségek ellenére is meg tud egyezni a kormány és a főváros.

Az a döntés akkor született, amikor még lehetett tárgyalni a Fidesszel. Volt létjogosultsága a kompromisszumnak, hiszen a leromlott állapotú budapesti egészségügyi szolgáltató rendszer fejlesztése része volt Karácsony Gergely választási programjának. Viszont azt látjuk, hogy a kormány szinte csak olyan fejlesztéseket támogat Budapesten, amelyek az olimpiai helyszínekhez kapcsolódnak. Számomra egyértelmű, hogy Orbán Viktornak továbbra is az olimpiarendezés a fő célja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.