2020. október 24., szombat

BÁTORSÁG, MÉLTÓSÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.10.24.


Méltóságteljes jó reggelt mindenkinek! Ha maradt még némi méltósága ennek az országnak, akkor az például azért van, mert tegnap 16 és 20 óra között sok ezer ember nem a függöny mögé bújt, miután vadhajnalban a TEK által tökéletesen kiürített, kihalt Corvin közben, Cseh Tamás dallamára az állampárt forradalmárját magával hurcolva, egy perces propagandavideóba sűrítette azt, hogy ő mennyire kétségbevonhatatlanul az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek szellemi örököse. Ő, meg a haverjai, lábszag- és bűntársai a nemzetikeresztény mázba göngyölt rombolásban. Hanem azért, mert tegnap 16 és 20 óra között sok ezer ember, senki által nem kényszerítve, senki által nem zsarolva, nem fenyegetve, és pláne nem innen oda buszoztatva kiment az utcára – és amint azt korábban előrebocsátottam – méltósággal, civilizáltan, békésen és egyenes gerinccel kiállt az egyetemi autonómia ezeréves, nemes ügye mellett. Amely nem egy hangos kisebbség magánügye, hanem közügy. Tette ezt úgy, hogy közben nem felejtett el a szó legvalódibb értelmében emlékezni sem.

Nem lennék (máskor sem lennék, soha nem lennék) sem a függöny mögé bújás nagymestereinek helyében, sem azoknak a szolgalelkű nyomorultaknak a helyében, akik vagy már a színművészetis hallgatók és támogatóik demonstrációjának vége előtt jóval (cikkünket frissítjük jeligére), vagy az esemény után órákkal gyártották a lejárató, gúnyolódó, silány módon személyeskedő, az ő olvasatukban egy sokadik nevetséges tüntikézésről szóló, a megmozdulás érdemi okairól viszont bátran kussoló, megrázóan mocskos tartalmakat. Nem fáradtak azzal, hogy a valódi problémát (hogy például minőségi oktatásra csak autonóm intézményekben van lehetőség, és ez nem az SZFE senkire nem tatozó keserve, hanem országos közügy) megpróbálják felvázolni, hogy akárcsak megkíséreljék megértetni a közönségükkel, hogy itt már régen nem egy renitens, liberális hüllőkeltető indokolatlan, hazaáruló nyígásáról van szó, akik alattvaló létükre nem tudnak hálásak lenni a hatalomnak, amiért az csak a jót akarja nekik.

Azoknak, akiket ők, a pártközpontból irányított propaganda rímfaragói szisztematikusan butítanak és hergelnek évek óta, bőven elég annyi, hogy Most fog igazán berobbanni a járvány! Össze-vissza fertőzik a fővárost a neomarxista egyetemfoglalók címmel és más hasonló, kreatív szólamokkal (Rátelepedett a baloldal az SZFE melletti „civil” tüntetésre) ordítozzák bele az éterbe, hogy itt megint megvezetett, álcivil, tudjukkiknek a zsoldjában álló, felelőtlen, félhülye hazaárulók keltik a feszültséget a béke, a jólét és a szabadság eme földi paradicsomában. Ahol köztudott, hogy megbecsülik és nem üldözik a független, szabad gondolkodást, ahol nem kell segget nyalni, kussban remélni, rettegve a fal mellett osonni, és némán elfogadni, hogy az ember nyakára olykor ráteszik a kést, és teljesen természetes, hogy előbb-utóbb mindenkinek a nyakára ráteszik a kést...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.