2020. október 4., vasárnap

CSERÉLNI KELL A PUSKÁS STADION GYEPÉT 5 MECCS UTÁN, KÖZADATOK HELYETT ELMEORVOSI VIZSGÁLAT

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ 
- HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.10.02.


Szabad Európa: Közérdekű adatokat kért, elmeorvosi vizsgálatra küldték


Őszinte válaszok helyett elmeorvosi vizsgálatot kapott az a szabolcsi férfi, aki fiktív lakosokra hívta fel a magyi önkormányzat figyelmét. A jegyző és a polgármester nem örültek a férfi kérdéseinek, ezért a jegyző megpróbálta elmebeteggé nyilváníttatni a jogi egyetemre járó férfit. Nem sikerült.

Hvg.hu: Makón is készítik elő a helyet Mészáros Lőrinc szállodájának

Négycsillagos szállodát épít Mészáros Lőrinc a Lázár János hátországának megmaradt csongrádi kisvárosban, a látványterveket már el is készítette a Daw Stúdió Kft., a Hunguest Hotels is bejelentkezett már a polgármesternél még tavaly januárban. A szállodára a jelenleg ismertek szerint 5 milliárd forintot ad az állam, és az önkormányzat is segít. A szerdai testületi ülésen az építési szabályzatot is az új szállodához igazítanák: telket alakítanak át a Hagymatikum Fürdő mellett, és növelnék a városban megengedett beépíthetőség és épületmagasság nagyságát is.

24.hu: Videón, ahogy az MSZP-s képviselő kérleli a fideszes testületet, hogy „tegyenek valamit” a kutyapártos Kovács Gergely ellen

Nem akármilyen jelenet játszódott le a hegyvidéki önkormányzat testületi ülésén. Az előzmény annyi volt, hogy Kovács Gergely, MKKP-s képviselő a Klubrádiónak adott interjút. Emiatt az MSZP-s Vincze Géza szót kért Pokorni Zoltán polgármestertől, hogy elmondhassa véleményét Kovács nyilatkozatáról. Vincze hosszasan fejtegette gondolatait, amelyeket egy mondata tökéletesen össze is foglal: “Én ezt kikérem magamnak, és csináljunk valamit, mert ez így nem lesz jó.”

Népszava: Kósa Lajos megkérdezte Pintér Sándortól, hogy muszáj-e börtönbe küldeni a gazdasági bűnözőket

A honvédelmi és rendészeti bizottság éves meghallgatásán vett részt kedden Pintér Sándor belügyminiszter, ahol a rendőrség 2019-es teljesítményéről és a bűnüldözési-bűnügyi statisztikákról értekezett a testület kormánypárti és ellenzéki képviselői előtt. Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke megkérdezte Pintértől, hogy “érdemes-e elgondolkodni azon, hogy gazdasági bűncselekmények (vagyis sikkasztás, adócsalás, hűtlen kezelés) esetén a letöltendő büntetés helyett a pénzbüntetést részesítsék előnyben”. Pintért azt válaszolta, hogy ez nem jó ötlet.

444: Azért nem játszhatja a Fradi a Puskásban a BL-meccseit, mert a vadonatúj, 190 milliárdos arénában 5 meccs után le kell cserélni a gyepet

A Puskás Aréna 2019. novemberi felavatása óta eddig összesen 5 meccset játszottak benne: az avatót Uruguay ellen, a Magyar Kupa döntőjét, az U21-es válogatott előkészületi meccsét, a nagyválogatott Oroszország elleni 2-3-as Nemzetek Ligája-mérkőzését és a Szuperkupadöntőt. Most viszont kiderült, hogy cserélni kell a gyepet, mert csak 1 évig bírja. Mindeközben a hasonló szerkezetű MTK-gyepen a Kispest vendégeskedése miatt egy idény alatt kétszer 16 bajnokit, több amerikaifoci-meccset és néhány nem publikus mérkőzést is megrendeznek, és ott csak 2 évente kell cserélni a füvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.