2020. október 19., hétfő

FELKÉSZÜLNI! JÓKORÁT VÁLTOZIK AZ ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉS - A KÍNAI, TENGERENTÚLI WEBSHOPOK MÁS MEGÍTÉLÉS ALÁ ESNEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.10.19.


Sorra indítják tájékoztatási kampányaikat a bankok arról, hogy megváltozik az online kártyás fizetés. A tavaly elhalasztott erős ügyfél-hitelesítés 2021 januárjától válik szigorúan kötelezővé. Kellhet például – derül ki az Azénpénzem.hu banki körképéből – egy biometrikus azonosításra alkalmas mobileszközre letöltött applikáció.


Bő egy éve napokkal a bevezetése előtt elhalasztotta a Magyar nemzeti Bank (MNB) a kettős azonosítás bevezetését az online kártyás fizetésekhez. Kiderült, hogy gyakorlatilag egyik bank sem tudja alkalmazni az erős ügyfél-hitelesítést önállóan, vagy ha mégis megteszi, akkor a vásárlók nem tudnak fizetni az internetes áruházakban. Már a hosszabbításra adott 12 hónap is lejárt, de még igen levesen szembesültek az új szabályokkal. Jelenleg ugyanis még a „felkészülés”szakasza zajlik, az MNB 2021. január elsejétől várja el a teljes váltást.

Az erről szóló értesítési kampány ezen a héten indítja az MKB. A Takarékbank erre a hónapra tervezi ugyanezt. A felugró értesítésen keresztüli jóváhagyás tesztelésében részt vevő ügyfelek tájékoztatása – tudtuk meg a hitelintézettől – már megtörtént a Budapest Banknál (BB). A K&H nem tervez ilyen „tesztüzemmel”, a bank tájékoztatása szerint év végéig áll át az új ügyfélhitelesítési módszerre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.