2020. október 5., hétfő

ITT A NAGY LEHETŐSÉG VISSZAVENNI A LÁTSZATKORMÁNYZÁSBÓL, A TÖRVÉNYESÍTETT KORRUPCIÓBÓL, A FELELŐTLEN KÖZPÉNZÉGETÉSBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.10.05.


...nem igazán tett csodát az, hogy péntek reggelről vasárnap reggelre pakolták át a heti soros, ámazonban valamiért exkluzívnak csúfolt miniszterelnöki igehirdetést, amelyet volt szerencsétlenségem valós időben végighallgatni. Most valahogy még szégyenkezni sincs kedvem amiatt, hogy a magyarországi meleg közösségről konkrétan úgy beszélt, mintha nem is magyarok lennének. Az, hogy egy büdös szóval nem ítélte el, és nem határolódott el Dúró nevű eszmetársa barbár könyvdarálásától, az pontosan jelzi, hogy a kormánypárti médiában miért tartanak már ott, hogy fajvédő tartalommal nyomulnak. Ahol a miniszterelnök hangosan és érthetően arról pofázik, hogy vannak a türelmes, toleráns mimagyarok (Budaházy&Co., szevasztok) és vannak a provokátor buzik, ott ez van. Sötétség, bűz és rothadás.

Különben fogalmam nincs, miért nevezik exkluzívnak ezeket a megjelenéseit a pártállami média különböző bugyraiban, az exkluzív az lenne, ha a függönyharcos egyszer bemerészkedne egy olyan szerkesztőségbe/stúdióba, ahol VALÓDI, előre le nem zsírozott kérdéseket tesznek fel őkelmének. Na, az igen, az exkluzív volna, és sőt: lehetősége is lenne megvillantani 30 éve töretlen szellemi, intellektuális magasabbrendűségét, amihez képest az Európai Unió politikusai a kanyarban nincsenek.

Nem csak szégyenkezni nem tudok, de még felidegesíteni sem bírt a doktorminiszterelnök, ellenben sokatmondóan tragikomikusnak találom, hogy most, amikor tíz év kétharmados kormányzás után, egy világjárvány okán kénytelen volt meglátni a kórházakat a stadionok és templomok árnyékában, kisebb sokk érte. Tudom, hogy tíz év után is simán képes úgy tenni (és pont úgy is tett), mintha az elmúlt tíz évben ő itt sem lett volna, de az akkor is több mint önleleplező, ahogy elméltatlankodta a mikrofonállvány néninek, hogy micsoda káosz van az orvosok szerződései körül (apropó orvosok béremelése), hogy képzelje már el, 8-10 féle különböző jogviszonyban állnak orvosok, tarthatatlan, hogy nincs egységes szabályrendszer az egészségügyben.

Tíz év telt el stadionépítéssel, az egyházak felvásárlásával, a látszatkormányzással, szakadatlan választási kampánnyal, plakátokról üzengetésekkel és Mészáros Lőrinc megmilliárdosításával, és most egy világjárvány kellett ahhoz, hogy kiderüljön az országvezetés számára, mennyire átláthatatlanok és kaotikusak az orvosi jogviszonyok. Hát kinek kellett volna belenyúlni a rendszerbe, egyáltalán felmérni, hogy mi a szar van? Mert most persze be lehet ígérni az orvosi fizetések megduplázását, de hogy ki fog a 16 ezer kórházi ágy mellett állni a következő hónapokban, ha az egyébként páratlan napokon lehurrogott szakértők jóslatai bejönnek, erre az állítólag 3 év alatt kivitelezendő, több lépcsős béremelés nem fog választ adni. És az se szerintem, hogy a miniszterelnök minden adandó exkluzív alkalommal elóbégatja, hogy most éppen miért nem időszerű és aktuális a jogállamiságról pofázni a szellemileg árvízkárosult brüsszelitáknak. Amikor nem volt járvány, akkor azért nem volt időszerű jogállamisági vitákat generálni, most járvány van, most meg ezért félhülye mindenki, aki ragaszkodik ahhoz, hogy a pénzén ne kelet-közép-európai politikusok (és strómanjaik) hízzanak. Akik ráadásul minden demokratikus alapvetést meghágnak, és szuverenitási kérdést csinálnak a törvényesített lopásból és a hatalmi önkényből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.