2020. október 7., szerda

KARSAI GYÖRGY: MÉG VAN HUSZONNÉGY ÓRÁNK – NEM AZ UTOLSÓ VACSORÁRA KÉSZÜLÜNK

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.10.07.


Maffiatempó, egyszerű, hétköznapi zsarolás, a mézesmadzag meglengetése jellemzi a Színház- és Filmművészeti Egyetemre kényszerített új vezetés viselkedését – kommentálta egy rádióinterjúban az SZFE Doktori Iskolájának vezetője, a sztrájkbizottság tagja a kuratórium ajánlatát. Karsai György portálunk kérdésére azt is elárulta, hogy nyár óta nem tárgyalt velük követeléssé erősödött kéréseikről a törvényes fenntartó képviseletében Palkovics miniszter.


Öntől eddig szokatlanul éles jelzőkkel illette az egyetem új kancellárjának és rektorhelyettesének kinevezett Szarka Gábor és Novák Emil által vasárnap jegyzett kinyilatkozást, amelyben „szabad elvonulást”, több pénzt, általános és mindenre kiterjedő megbocsátást – már-már amnesztiát ígérnek az ellenállók fegyverletételéért cserébe. Időpontot is meghatároztak, szerda 24 óráig. Az „ultimátumra” egy rádióinterjúban úgy reagált, hogy ez az egész maffiatempó, egyszerű, hétköznapi zsarolás, fenyegetés. Mire lesz elég az utolsó 24 óra?

– Hát, semmiképpen nem az utolsó vacsorára készülünk. Az interjúból idézett szavaim pedig a kuratóriumi levél utáni első felháborodásom következményei, nem a sztrájkbizottság vagy az egyetem közös állásfoglalása – de tartom is minden szavát a mai napig. Változatlanul úgy vélem, hogy ez a mézesmadzaggal való játék a béremelések megígérésével, a szabad elvonulás belengetése és az a fenyegetés, hogy ha ezeket az ultimátumszerű diktátumokat nem fogadja el az egyetem, akkor utána semmi nem lesz, mindez együttesen azt a benyomást keltették bennem, hogy sima maffiatempó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.