2020. október 26., hétfő

KÉNYTELEN NER-CÉGGEL FELÚJÍTTATNI A LÁNCHIDAT KARÁCSONY?

24.HU
Szerző: VITÉZ F. IBOLYA
2020.10.26.


Négyből három jelentkező a kormányoldalhoz köthető. Az esetleg túlárazás ismét tendervisszavonáshoz és a politikai harc folytatásához vezethet, miközben meglehet, a kormányközeli cégek megbízása miatt is magyarázkodnia kell a fővárosi vezetésnek.


Hónapok óta megy az üzengetés a kormány és a főváros között a Lánchíd felújításáról, a kabinet legutóbb azt közölte, biztosítja a korábban megígért hatmilliárd forintot, de kizárólag akkor, ha Budapest vállalja, hogy a híd nem lesz 18 hónapnál tovább lezárva, valamint ha már csak ez az összeg hiányzik a felújításhoz.

A vészesen elrozsdásodott híd renoválására, a Karácsony Gergely főpolgármester által levezényelendő eddigi legnagyobb beruházásra négyen tehetnek ajánlatot a közbeszerzési eljárásban október 28-áig:

- az A-Híd Építő Zrt.,

- a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.,

- az SDD Konzorcium (Dömper Kft., Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft.),

- és a Strabag Általános Építő Kft.

A piacon úgy tudják, a verseny többesélyes többesélyes, és mind a négy jelentkező képes is a feladat megoldására.

Közülük hármat a kormányhoz közeliként könyvelnek el, de az osztrák tulajdonú Strabag sem tekinthető esélytelennek. Utóbbi, a NER érkezéséig piacvezető mélyépítő az utóbbi években inkább az alvállalkozói sorba szorult vissza, ám a tavalyi 68 milliárd forintos árbevétele és 3 milliárdos adózott eredménye alapján nem mondhatjuk, hogy partvonalra került...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.