2020. október 15., csütörtök

MEGINT KIVÉGZETT EGY ÚJSÁGOT A NER - JÖN MAJD AZ ÚN. SZAKMAISÁG, FÜGGETLENSÉG, TOVÁBBÁ A TÉNYEK FIGYELEMBEVÉTELE.

B1 BLOG
Szerző: nickgrabowszki
2020.10.15.


Jogi eszközökkel vagy a közpénzek magánosításának útját folytatódik az Orbán-rezsim eszeveszett térfoglalása. Csak az utóbbi hetekben a Színművészetit, az Indexet, a Libri nevű könyvkiadó és -kereskedő cégcsoportot vagy a komplett egészségügyet vonták az érdekkörükbe.

A legújabb fejlemény szerint a Médiapiac nevű lap esett áldozatául a terjeszkedésnek. A vásárló, egy Boros Bánk Levente nevű NER-stróman és -propagandista egy másik kormányagitkának nyilatkozva nem árulta el (meg se kérdezték tőke), hogy honnan volt pénze az akvizícióra. Azt viszont igen, hogy hogy miért szüksége a NER-nek a Médiapiacra:

"Ez a lap lehetőség arra, hogyfüggetlen, szakmai értelmezését adjuk Magyarország és a világ médiapiaca működésének, ez az ars poeticánk. Eddig ugyanis elsősorban a balliberális narratíva érvényesült ebben a kérdésben, akár a hazai kontextust, akár a magyar médiapiac nemzetközi megítélését nézzük. Így például ha Brüsszelben az utóbbi években terítékre került a magyar média témaköre, akkor csak a szakma balliberális szegmense volt jelen, a saját álláspontjával.
"

Ami egészen magyarul azt jelenti, vettek egy lapot, amit a civilizált világban az asztalra lehet tenni, mint a józan ész ellensúlyát: azért foglalták el a Médiapiacot, hogy abban le
 tudják tagadni a médiapiac elfoglalását.

A Boros nevű ember erősen kárhoztatta
- a fals értelmezéseket,
- a tények figyelmen kívül hagyását,
- a szakmaiság megerőszakolását.

Aminek okán azonmód ki is rúgta a Médiapiactól a lap addigi összes munkatársát.

Hogy a régi néven működő vadonatúj lap mennyire lesz "független", azt jól előrejelzi, hogy a Boros a közpénzekből finanszírozott ún. Médianéző Központ igazgatója...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.