2020. október 4., vasárnap

MI TÖRTÉNIK OLASZORSZÁGBAN?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.10.04.


Vagy még inkább: mi nem? Az olaszoknál tavasszal nagyon durva helyzetet teremtett a járvány, most viszont nagy a csönd, egész jól teljesítenek. Vajon miért?


Olaszország volt az első nyugati állam, ahová becsapott a COVID-19 kénköves ménkűje, és most, amikor a legtöbb európai államot keményen verdesi már a második hullám is, úgy tűnik, hogy az olasz rendszer egész jól helytáll – legalábbis Olaszmamma szerint.

„Ismerve a taljánokat, akik nem arról ismertek, hogy szenvedélyük az önmegtartóztatás, hogy szeretnek esténként otthon ülni, hatalmas eredmény ez. Pont az olaszok, akiknél annyira fontos a testi kontaktus, a puszival üdvözlés, az ölelkezés és úgy általában mások intim szférájának folyamatos megsértése, remekül visszavettek a folyamatos tapizásból.

A tweetet a WHO tette közzé, és most visszanézve egyszerre vert ki a víz, mert még elég élénken él bennem a márciusi rémálom, másrészt meg büszkeséggel tölt el, hogy milyen ügyesen reagált az ország, és mennyire együttműködők voltak az állampolgárok is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.