2020. október 14., szerda

NEM SZÁMÍTANAK ROHAMRA AZ ONLINE ÉLELMISZERSHOPOKBAN - MAGAS SZINTEN STABILIZÁLÓDHAT A WEBES VÁSÁRLÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.10.14.


Az Auchan, a Spar és a Tesco online shopjában sem gondolják, hogy a járvány második hulláma felvásárlási rohamot hozna. A forgalom folyamatosan nő, akad ahol az online kosár értéke jelenleg akár háromszorosa is lehet a hagyományosnak. Kérdés persze, mi lesz, ha tovább durvul a járványhelyzet.


Az idén tavasszal alaposan felbolygatta az online vásárlások piacát a koronavírus. A kijárási korlátozás olyanokat is netes rendelésre ösztönzött, akik erre korábban nem is gondoltak. Ráadásul megindult a készlethalmozás is, aminek következtében hosszú lett várakozási idő, időszakos áruhiány lépett fel. A helyzet egyébként a nyár előtt stabilizálódott. A második hullám, bármennyire durvának is tűnik most, érzékelhetően már nem hozta annyira lázba a magyar háziasszonyokat.

Mint az Azénpénzem.hu érdeklődésére Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta: „bespájzolást” nem tapasztalnak. A forgalom azonban továbbra is átlag feletti az online shopban, Maczelka szerint ugyanis egyre többen választják nagybevásárlásként ezt a kényelmes megoldást. Az első hullámhoz hasonló megugrást a rendelésszámok terén eddig a Tescónál sem tapasztaltak. A forgalom egyre nő – tették hozzá –, de ez megfelel a szezonalitásnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.