2020. október 7., szerda

ORDAS FERDÍTÉSSEL RONTOTT NEKI A KORMÁNYLAP PIKÓ ANDRÁSNAK, MAJD MÓDOSÍTOTTÁK A CIKKET

NÉPSZAVA
Szerző: ÁRPÁSI BENCE
2020.10.07.


Egy szerencsétlenül megfogalmazott mondatból sikerült az ellenkezőjét kihoznia a lapnak.


Szeptember 24-én az elfogadás előtt álló antikorrupciós csomagról vitatkoztak a VIII. kerületi képviselő-testületben. Ekkor az alábbiakat mondta a Pikó András polgármester: 

"Az én édesapám a legjobb építési vállalkozó, ide tudna jönni, fel tudná újítani ezeket (a józsefvárosi lakásokat - a szerk). Önök szerint ezzel semmi baj nem lenne, arra következtetek, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök édesapjának bányái vannak, és onnan hordják a követ az útépítésekre. Sajnos nem tehet róla, hogy bányái vannak, az én édesapám se tehet arról, hogy egy baromi jó építési vállalkozó." 

Pikó András azonban nem hangsúlyozta kellőképp, hogy ez egy kitalált történet, amivel a kormánypárti képviselőket szerette volna pellengérre állítani. Noha érezhető volt az irónia a hangjában, a Magyar Nemzet véresen komolyan vette a polgármester balul elsült szavait és alaposan kiforgatva azokat, cikkben számolt be róla, hogy a politikus saját édesapja cégével újíttatná fel a kerületi lakásokat...

Később Pikó András bejegyzésében jelezte, édesapja kertész volt és évek óta nem él már. Mint írta, az ominózus testületi ülésen arról beszélt, a korrupt gyakorlatok tilalma nem csak a jog feladata, hanem a politikai kultúra része kell, hogy legyen. "Egy példabeszédben azt világítottam meg, hogy szemben a kormányfővel, akinek édesapjának bányájából mai napig érkezik alapanyag állami építkezésekre, nálunk miért lenne elképzelhetetlen a családtagok ilyen birodalomépítése. 

"Meg sem fordult a fejemben, hogy bárki komolyan gondolja, hogy a Fideszéhez hasonló korrupciós gyakorlatokat vezetnék be a kerületben, ráadásul azokat a képviselő-testület nyilvánossága előtt, az antikorrupciós stratégiánk tárgyalása idején jelenteném be." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.