2020. október 4., vasárnap

TRUMP A FEHÉR HÁZ KERTJÉBEN MEGFERTŐZTE A FÉL WASHINGTONI ELITET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.10.04.


A gyanú szerint a múlt hétvégén a Fehér Ház kertjében (Rose Garden) tartott partin fertőződtek meg a kormányzat tagjai, szenátorok, meghívott előkelőségek és újságírók. Az összejövetelen, melyen Trump bemutatta Amy Coney Barrettet, akit a Legfelsőbb Bíróság tagjának javasol, megszegtek minden létező szabályt. Washington DC helyi rendelete szerint nem lehetett volna 5 főnél nagyobb rendezvényt tartani, de a DC szabályai nem érvényesek a szövetségi ingatlanokra, ezért a Fehér Ház jogi értelemben mentesült az előírások alól, de az ország vezetőitől elvárható lenne, hogy legalább ők betartsák a szabályokat egy olyan vírus terjedése esetén, amely 208 ezer amerikait megölt.

A rendezvényen jelen volt a fehér ház-i és a washingtoni elit, kormányzati tisztviselők, republikánus szenátorok. Trump szokása szerint a legtöbben maszk nélkül, és a távolságtartás szabályait sem tartották be. Trump a maszkviselést csak gúnyolta legtöbbször. A családtagjai sem viseltek soha maszkot, egészen addig, amíg Trump és a felesége is meg nem fertőződött. A republikánus párt támogatói azzal fejezték ki a párthovatartozásukat, hogy nem viseltek maszkot. Ezért elképzelhető, hogy ebben az atmoszférában egy szuperfertőző milyen aratást okozott. A legnagyobb terjesztő maga Trump lehetett, miután megfertőződött, mert vele mindenki találkozni akart és kezet fogni.

A szabálytalanságokat a fertőződés után is követték, mert nem kezdték el azonnal lenyomozni a kontaktokat. A résztvevők leginkább azt követően mentek maguktól tesztelésre, miután meghallották, hogy a Fehér Ház munkatársai és szenátorok is megfertőződtek a rendezvényen. Mivel a vírus olyanokat fertőzött meg, akik nem talállkoztak máshol egymással csak a Rose Gardenben, szinte biztosra vehető, hogy itt került sor tömeges fertőzésre. Egyelőre nem lehet tudni, hogy hányan kapták el a vírust és hány embernek adták tovább, mert a kontaktokat senki nem vizsgálta.

Annyit lehet tudni, hogy Melania Trump, a volt White House tanácsadó Kellyanne Conway, a volt New Jersey kormányzó Chris Christie (R), a University of Notre Dame elnöket John Jenkins, Mike Lee szenátor (R-Utah) és Thom Tillis (R-N.C.) szenátor tesztje pozitív lett több meg nem nevezett újságíróéval együtt. Már korábban bejelentették, hogy Trump volt modell tanácsadója, Hope Hicks is elkapta a vírust, s még nem tudni, hogy a 15 ember közül még hányan. Trump sikeresen végigfertőzte a Fehér Házat és a washingtoni politikai elitet, köztük saját magát és a feleségét, amivel feltette a koronát egész eddigi szereplésére, nemcsak a járvánnyal kapcsolatos felelőtlen intézkedéseire...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.