2020. október 4., vasárnap

ÉS AKKOR A MINISZTERELNÖK HIRTELEN MEGLÁTTA A STADIONOK ÁLTAL KITAKART KÓRHÁZAKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.10.04.


Pánikmentes jó estét kívánok mindenkinek! Azt írta az újság (nem az, amit kötelezően kell finanszírozni a közösből, hanem a másik), hogy a Washingtoni Egyetemen működő Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) amerikai járványmodellező intézet szerint – amelynek elég pontosok szoktak lenni a prognózisai – november végén üthet be a Covid-katasztrófa Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy ha a jelenlegi trendek folytatódnak, úgy a mostaninál is rosszabbra fordulhat a járványhelyzet. Amiből én azt értem, hogy talán a miniszterelnök úr mégsem tud majd meggyógyítani mindenkit, aki megbetegszik. A tenyérjóslás és propagandamoslék gyártása helyett járványmodellezéssel foglalkozó szakemberek úgy látják, hogy ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a pandémiának.

Mivel mélységesen elítélem a népnemzeti riogatás minden formáját (pánikot kelteni Magyarországon pedig kizárólag a demokratikusan megválasztott hatalom joga és kötelessége), én inkább megvárnám az Orbán Balázs nevű sokoldalúan fejlett alminiszter véleményét ezzel a prognózissal kapcsolatban. Felhívnám a figyelmét, hogy most nem a Soros kottát, hanem a Bill Gates kottát kell elővenni, ugyanis mások mellett az intézet az ő támogatásának köszönhetően jöhetett létre. Tudom, hogy volt már erről szó, de nekem azért még emészteni kell ezt a műfajt. Mármint azt, amikor egy járványügyileg dilettáns politikai szereplő egy világjárvány fene tudja mely fázisában leugatja a járványügyi szakembert (aki persze ugyanúgy nem mindent tudó, de mégiscsak valamivel többet tudó, mint a virológiailag aluliskolázott pártkatona), hogy hülyeségeket beszél és riogat. Pedig Jakab Ferenc virológus, aki nem Soros és nem Bill Gates embere, nagyjából ugyanazt mondta, mint az IHME a jelenlegi riasztó helyzet várható következményeit illetően. Ha erre az a válasz, hogy alminiszter úr letagadja a számokat és a járványügyileg szintén laikus emberekre mutogat, hogy ők választották a jelenlegi járványügyi stratégiát, akkor kurva nagy baj van.

Elkiabálni nemigen szeretném, de nekem úgy tűnik, mintha közben a nagy mesemondó, varázsló és vezénylő tábornok is kezdené közel engedni magához a valóságot, és érzékelni valamit abból, hogy nagy a gáz. Igaz, hogy több mint tíz év és egy világjárvány kellett hozzá, de Stadionisztánban nem olyan nagy csoda ez. Pedig azt már elég régóta mondogatják elég sokan, hogy a járvánügyi PR-turnéjával és az exkluzív választási monológjaival (vasárnap, azaz holnap reggel fél 8-kor a változatosság kedvéért a Kossuth rádióban exkluzívkodik), vagy éppen az eszelős libernyákozásával és sorosbrüssszelgyurcsányjourovázásával sok mindent lehet, speciel járványt kezelni nem igazán. Nem lesz több szakápoló, nem lesz több orvos, és nem is fognak kevesebben leesni a lábukról a túlhajszoltságtól vagy azért, mert éppen elkapták a vírust. Tudom, hogy reménytelenül naiv vagyok, de megfordult a fejemben, hogy ezért – mármint azért, mert a valóság foszlányai eljutottak az agyáig – ült le a MOK vezetőivel tárgyalni ma, és ezért jelentette be azon nyomban, hogy a kamara által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű (!), áttörő erejű (!) béremelést tartalmazó bértáblára vonatkozó előterjesztésüket elfogadták. Olyannyira, hogy az erről szóló törvényjavaslatot hétfőn be is nyújtják az országnak gyűlése elé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.