2020. október 26., hétfő

SOKAT AKAR A SZARKA...

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2020.10.26.


...menjünk szépen, sorba!

- Az alapítványi modell nem ördögtől való, egy lehetséges változat, ezért azt nem is kell ab ovo tagadni, elvetni. Viszont rendkívül fontos (és ebből sem a diákok, sem az oktatók nem engedhetnek), hogy a kuratórium emberei ne politikai tisztek legyenek, hanem nagy tekintélyű tanárok/színészek/rendezők és – amennyiben indokolt – művészetekre fogékony üzletemberek. Röviden: az alapítványi forma fenntartása elképzelhető, de a kurátori tisztségeket (vagy annak többségét) ne az állam által kinevezett emberek töltsék be.

- A diákok nem fogadják el a törvény, a kuratórium és a kancellár által kijelölt utat. Ha Szarka úr – legalább az interneten keresztül – követte az október 23-i vonulást és meghallgatta a beszédeket, akkor tapasztalhatta, hogy ezek a fiatalok – oktatóikkal együtt – elszántak és bölcsek. Megvan a magukhoz való eszük, és 50 nap eltelte után sem gyengültek el. Azt már csak én teszem hozzá, hogy szerintem Szarka úr nem az SZFE-ről fog nyugdíjba menni, és bízom benne, hogy hamar talál magának értelmes elfoglaltságot. Függetlenül a sztrájk és az engedetlenség hosszától, a mostani kancellár már megbukott. A szívek és az értelem fölött nincs hatalma, a tekintélyét pedig régen elvesztette.

- Meg fog tehát hátrálni a Vidnyánszky-Szarka tandem. A kormányzati boszorkánykonyhában már lázasan keresik a rendezett visszavonulás módozatait. Igen nehéz feladat elé állították a Habony-Rogán nevével fémjelzett csapatot, hiszen az új SZFE- vezetés Waterloo-ját – azaz csúfos kudarcát – nem egyszerű megszépíteni, megmagyarázni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.