2020. október 7., szerda

SZÉPEN CSÖNDBEN KIFOSZTANAK BENNÜNKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.10.07.


Matolcsy György az MNB élén történelmi bevételre tett szert, ami leginkább annak köszönhető, hogy rekord gyenge szinten tartják a forintot. Nyilván nem véletlen műve ez, csak hát ami nekik jó – hiszen ezeket a pénzeket majd okosan befektetik valahova –, az az emberek többségének nem az. Persze ebbe miért is gondolnának bele? Mikor érdekelte a nemzeti kormányt az, hogy mi a többség érdeke? Ők mindig csak és kizárólag magukkal törődtek, erre épült az egész rendszer, ez a NER alapja. Olyan embereket tettek meg vezetőkké országszerte, akik hajlandóak voltak pénzért cserébe eladni a lelküket. Felosztották az országot maguk között. Kit érdekel az infláció, ha az igazán gazdagokat ez nem hogy rosszul, de egyenesen nagyszerűen érinti? Nem véletlen, hogy pont Matolcsyt tették meg az MNB vezetőjévé, pontosan tudták mire képes a pénzért.

Több mint megnégyszerezte eredményét az első félévben az MNB tavalyhoz képest – derül ki a jegybank féléves jelentéséből. Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy megtalálták a bölcsek kövét a Szabadság téren, azonban tüzetesebben megvizsgálva szinte kizárólag a rekordgyenge forinton kaszált hatalmasat a jegybank, ami a profitot megdobta – írja a Portfolio.hu.

Fél év alatt 217 milliárd forint profitot zsebelt be a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank. Az elmúlt tíz évben soha nem volt még ilyen nagy a féléves nyereség.

Az MNB alapvetően nem arra van, hogy nyereséget termeljen, nem ez a feladata, mégis úgy tűnik, hogy Matolcsynak semmi sem fontosabb ennél. Vélhetően parancsba kapta, hogy mit akar a főnök, ő pedig szép haszonért cserébe teljesíti is. Ne gondolja senki, hogy Matolcsy ostoba lenne, annak ellenére sem, hogy néha majdnem akkora ökörségeket képes beszélni, mint Kósa Lajos. Matolcsy György pontosan tudja, hogy mit csinál, pont ezért kellene majd neki is elszámolnia a munkásságával egy kormányváltást követően. Az MNB vezetőjeként fontos döntésekért felelős, amelyek befolyásolják az életet Magyarországon. Ha a kormány saját meggazdagodása miatt hagyta elszállni a forintot – ezzel szándékosan kárt okozva magyarok millióinak –, az felér egy hazaárulással. Lehet jogilag nem – pláne hogy Orbán egyik első dolga volt átírni az alaptörvényt –, de lényegében erről van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.