2020. október 24., szombat

TÁJKÉP CSATA UTÁN

168 ÓRA
Szerző: TÁLOS LŐRINC
2020.10.23.


Nem sikerült olyan emberrel találkozni egy héttel a választás után a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú választókerületben, aki Koncz Zsófiára szavazott – vagy legalábbis bevallotta – volna. Magyarázata az eredményre mégis mindenkinek van.


Vasárnap délelőtt, egy héttel az időközi választás után kihaltak az utcák Tiszaújvárosban. A lámpaoszlopokon egymás alatt lógó Koncz Zsófia- és Bíró László-plakátok jelzik, hogy nemrég választás volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú választókerületben. „Bontsuk le a kétharmadot!” – áll az MSZP, Momentum, LMP, Jobbik, DK, Párbeszéd és Mindenki Magyarországa Mozgalom logóival egyszerre ellátott „összellenzéki” jelölt plakátjain, Konczé a megkezdett munka folytatását ígéri. Elvétve találkozni Tóth Ádám jellemzően ismeretlen logóival – a szerencsi kisvállalkozót az ISZOMM, a Színes Magyarország Párt, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Normális Magyarországért Egyesület indította – ellátott hirdetményeivel is, amelyek egyszerűen csak az „Igazi baloldal jelöltjeként” ajánlják Tóthot.

A városi dísztótól nem messze található sörözőben a vendégek szinte maguktól kezdenek el szenvedélyesen politizálni. „Itt soha nem fog nyerni a Fidesz! Soha nem is nyert, és soha nem is fog!” – bizonygatják többen. A településnek a rendszerváltástól mindig baloldali – 2006-ig szabad demokrata, azóta szocialista – polgármestere volt. A Tiszaújváros központú Borsod 6-os választókerületet két választókerületből, a szerencsi és a tiszaújvárosi központú 11-es és 12-es választókerületekből alakították ki, a kettő megnyirbálásával. Igaz, 2006-ban mindkettőt a baloldal vitte, 2010-ben viszont a szerencsit Koncz Ferenc, a tiszaújvárosit pedig a később Voldemortként elhíresült Mengyi Roland...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.