2020. október 23., péntek

TRUMP: ÉN SOHA NEM KAPTAM PÉNZT OROSZORSZÁGTÓL

24.HU
Szerző: 24.hu
2020.10.23.


Lezajlott a második és egyben utolsó elnökjelölti vita Amerikában, jóval higgadtabb hangnemben, mint az első.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
„Kussoljál már!" - „Érdekes másfél óra volt" az első elnöki vita Trump és Biden között

Donald Trump amerikai elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden volt alelnök lényeges kérdésekről és higgadtan vitázott az utolsó elnökjelölti vitán, amelyet a Tennessee államban kévő Nashville-ben rendeztek meg csütörtökön este.

Trump egy adott pillanatban meg is dicsérte a vitavezetőt Kristen Welkert, az NBC televízió munkatársát. A rendezvény előtt az elnökjelölti vitát rendező bizottság rögzítette a szabályokat: mindkét politikus két-két percet kapott a válaszokra és fél percet a viszontválaszokra. A műsorvezető be is tartatta ezt. Trump a korábbi vitáktól eltérően nem volt indulatos – olvasható az MTI beszámolójában.

A vita fő témái a koronavírus-járvány, a Biden-család üzleti ügyei, külpolitikai kérdések, az egészségbiztosítás reformja, az illegális bevándorlás problémája, a faji kérdés és a klímaváltozás voltak.

A koronavírus-járványt érintve Joe Biden az elnököt okolta a járvány halálos áldozataiért. Szinte szó szerint ismételte meg az első elnökjelölti vitán mondottakat, miszerint Trump nem tudja kezelni a járványt, és szerinte pánikba esett, amikor az kitört. Úgy vélte, hogy az elnöknek nincs átfogó terve a járványkezelésre.

Trump ezzel szemben arra emlékeztetett, hogy a járvány kitörésekor lezárta a repülőtereket először a Kínából, majd az Európából érkező repülőgépek előtt, amiért a demokraták, köztük Biden is, idegengyűlölőnek nevezték őt. Az elnök utalt arra, hogy Biden hónapokig a háza alagsorában berendezett stúdióból kommunikált az emberekkel, de Trump ezt nem a társadalmi távolságtartás eszközeként kezelte, hanem arról beszélt, hogy elnökként ő nem engedhette meg magának, hogy bezárkózzék.

„Én soha nem kaptam pénzt Oroszországtól, Bidenék igen” – jelentette ki Donald Trump, utalva azokra a New York Post által közölt e-mailekre utalva, melyek szerint állítólag Biden fia, Hunter Biden orosz oligarcháktól kapott pénzt, ukrán gázcégnél dolgozott, amikor az apja alelnök volt és jövedelmező üzleteket kötött Kínában. Az e-mailek valódiságát azóta többen is kétségbe vonták, és amerikai hírszerzők szerint az ügy dezinformációra jellemző jeleket mutat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.