2020. október 15., csütörtök

VÉGLEG ELVETTÉK A NETET AZ SZFE VAS UTCAI ÉPÜLETÉBEN TILTAKOZÓKTÓL

TELEX
Szerzők: IVÁN-NAGY SZILVIA , PRESINSZKY JUDIT
2020.10.15.


Nem kapcsolták vissza az internetet a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületében, mostanra pedig már a hálózati kábelt is leszerelték a portán, így vezetékes internet sem elérhető. A hallgatók személyes holmijait kipakolták a nagy fórumok fő helyszíneként használt Ódry Színpadról, a termet bezárták, a portától pedig elkobozták a kulcsot, így oda már nem tudnak belépni – tudta meg a Telex.

„Az a mondás, hogy további rendelkezésig nem mehetünk be, minden ajtaját lezárták. Wifi a Szentkirályi utcai épületben sincs, vezetékes internet pedig csak a nappali órákban, mert este hattól reggel hétig és hétvégén azt is lekapcsolják"

– mondta Szurdi Panna hallgató.

Az internetkorlátozást kellemetlennek élik meg, és nagyban nehezíti a munkájukat, mert az utómunkákhoz szükség lenne szélessávú hozzáférésre, ugyanakkor azt is mondta, számos felajánlást kaptak, hogy valahogy megoldják ezt a helyzetet, és ez nem rettenti el őket. Az internetkorlátozás miatt kerestük Szarka Gábort is, az egyetem új kancellárját, amint választ kapunk tőle kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Az SZFE új vezetése két napja jelentette be, hogy a mai nappal véget ért a tanköztársaság, annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit nem biztosítják. Az internetet még aznap este lekapcsolták az egyetem épületeiben, ehhez Szarka Gábor kancellárnak személyesen van köze – ezt ő maga mondta a szerdai RTL Híradóban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.