2020. november 10., kedd

A VÍRUS MÁR ESTE NYOLCTÓL GYILKOL

PUPU BLOGJA
Szerző:PuPu
2020.11.10.


Egyre megnyugtatóbb a helyzet, csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van, a kormányfő nem annyira, tudnék neki számára megfelelőbb helyet javasolni...
Mindegy, a végén úgyis győzni fogunk, bátor népünk szembeszáll a vírussal.
A Vezér ma megnyugtatóan marcona volt, aki hallotta az érezhette: amikor a zsebében kotorászik, akkor nem tökmagot számlálgat, hanem torkon ragadja a probléma lémyegét.
Aztán dönt, meg borít, kanyargó gondolatmenetével őrületbe kergeti lojális ellenzékét, majd immáron saját híveit is, akiknek lassan több fantázia kell tettei megnyugtató magyarázatához, mint az örökmozgó feltalálásához.
Mert azt ugye, már mégsem mondhatják éretetlenkedő családtagjaiknak, hogy Anyukám, a Vezér egy szociopata, aki nem törődik semmivel a személyes érdekein és hasznán kívül.
Azt sem, hogy egy általa megálmodott menetrendhez igazodik, a valós menetrend viszont nem hajlandó hozzá igazodni, hanem - valószínűleg Sorossal való konzultáció után - öli az alattvalókat, méghozzá korra, nemre, felekezetre és pártállásra tekintet nélkül.

Így aztán eljutottunk oda, hogy meg kellett hozni egy sor intézkedést, melyeket meg kellett volna hozni már hetekkel, hónapokkal ezelőtt.
El kellett kezdeni a tömeges tesztelést, melyet már el kellett volna kezdeni hetekkel ezelőtt, még a Szent Focimeccseket is zárt kapuk mögé kellett utasítani, mint kellett volna már hónapokkal ezelőtt, és mintha most rákényszerült volna a Vírusölő Szent Viktor, hogy meghozzon néhány értelmes intézkedést is.
Például a középiskolások digitális oiktatásra állnak át, ami nagyon helyes, mindössze az a kérdés, hogy hány tanárnak kellett meghalnia ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, és hány általános iskolai tanárnak kell majd meghalnia ahhoz, hogy az általános iskolák felső tagozataira is vonatkozzon ez az előírás.
Persze az is érdekes kérdés, hogy miért nem volt a járvány első hulláma óta eltelt nem kevés idő elég ahhoz, hogy megteremtsék a digitális oktatás technikai feltételeit, miért templomfelújításra meg újabb stadionokra költik a pénzt a gyermekek digitális eszközeinek beszerzése és internet-költségeik térítése helyett?
Nem tartanám Istentől-embertől elrugaszkodott dolognak, ha az általános iskolák alsó tagozatát egyszerűen bezárnák, egyik szülőt dotálnák, annál is inkább, mert a Vezér a gyerekcsináláshoz kétségkívül ért, de a pedagóguscsináláshoz már nem annyira.
Nem ez az ország lenne, ha a hatalom nem kötné össze a kellemest a hasznossal, bezáratva a kollégiumokat is, azt sugallva ezzel, hogy tudja, a járványt képtelenek lesznek megfékezni, de legalább a csepürágóktól megszabadulhatunk. Az első félévük máris érvénytelen, második meg ne is legyen
A kollégium a diákok otthona, lakása, lakatot rá azonnal, menjen haza, oszt ott lázadozzon - este nyolcig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.