2020. november 12., csütörtök

„ÁLLÓHÁBORÚ ZAJLIK A KÓRHÁZAKBAN” – ELKESEREDETT ORVOSOK A KÁSLERI SZÁMMISZTIKÁRÓL

24.HU
Szerző: BENKE ÁGNES
2020.11.12.


Óriási küzdelem zajlik a kórházakban, hogy el lehessen látni a folyamatosan beáramló koronavírusos betegeket – ez derült ki egy online szakfórumon, amelyen orvosok számoltak be az átvezénylések buktatóiról, a nem szakképzett dolgozók rettegéséről és a miniszteri előírások teljesíthetetlenségéről.


Ritkán kapunk olyan részletes betekintést a kórházak falai között zajló küzdelemről, mint azokból az orvosi beszámolókból, amelyek a Transzlációs Medicina Központ által szervezett szerdai online szakmai fórumon hangzottak el. Mint ismert, már nem csak az elsődleges járványkórházak és a második vonalba tartozó fekvőbeteg-ellátó intézmények veszik ki a részüket a koronavírusos betegek kezeléséből, hanem az ország 77 kórházába érkeznek Covid-pozitív betegek. Számuk a szerdai adat 6153 után csütörtökön már 6426 volt, és napról napra emelkedik.

Az online fórumon a helyzetről nyíltan és őszintén beszélő egészségügyi dolgozók azt emelték ki, hogy a tavaszihoz képest megsokszorozódott a fertőzött betegek száma, és ezt sem eszközzel, sem pedig humánerőforrással nem bírják követni, vagy csak nagyon megfeszítve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.