2020. november 27., péntek

AZ ÉV VÉGÉIG VÁRHATÓAN TOVÁBB NŐ A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA

MAGYAR HANG
Szerző: HAJDÚ PÉTER
2020.11.27.


Egymásnak látszólag ellentmondó számok jelentek meg a frissen napvilágot látott munkaerő statisztikai jelentésben. Ez a szakértő szerint annak köszönhető, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett három hónapos átlag eltakarja a rövidebb időszakok alatt jól látható trendfordulót, amire éppen szeptemberben került sor. A statisztikai hivatal volt vezetője más problémát is lát a számok körül.


A 2020. augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 202 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalék volt – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Már a hivatalos adatokból is kiderül: Megugrott a munkanélküliség áprilisban

Októberben az előző hónaphoz viszonyítva 23 ezerrel, 199 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, a 4,3 százalékos munkanélküliségi ráta pedig 0,4 százalékponttal volt alacsonyabb az egy hónappal korábbinál. Mivel a foglalkoztatás szintje is csökkent októberben, 53 ezerrel emelkedett az inaktívak száma elsősorban azokból, akik – a járvány terjedése és az ismételten bevezetett korlátozások miatt – nem kerestek munkát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.