2020. november 12., csütörtök

HA ÉN VÍRUS VOLNÉK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.11.12.


Nem szeretnék a vírus helyében lenni. Ha én lennék Covid, mostantól rettegnék, mint állat. Látnám a képeket, amint a kihalt budapesti utcákon marcona TEK-esek vonulnak, talpig fegyverben, ahogy kell, és azonnal inamba szállna a bátorságom. Ha meg Semjén Zsoltra gondolnék, habozás nélkül magam alá covidoznék.


Ezek a magyarok ugyanis mindenki másnál jobban tudják, mi kell a vírus elleni küzdelemhez. Ezt gondolnám, ha vírus volnék, és bár az én bőrömre menne a játék, elismerően csettintenék. Mert igazi ellenféllel küzdenék, Semjén Zsolttal például, aki halált megvető bátorsággal teszi a dolgát. Most éppen az a dolga, mert ezt adták neki parancsba, hogy éjfél előtt egy perccel beadjon egy törvénymódosító javaslatot. Megváltoztatná a választási törvényt ez a derék kormány, megint csavarna egyet rajta, kihasználva a rendkívüli állapotot, amitől a vírusnak annyi.

Nagy bátorság kell ehhez, amit Semjén csinál, és magyaros lelemény. Éj leple alatt, sunyi módon – itt még a legalattomosabb, legfurmányosabb vírusnak sem lehet esélye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.