2020. november 18., szerda

ÍGÉRET MARADT A 100%-OS TÁPPÉNZ A TANÁROKNAK

24.HU
Szerző: FAKAS GYÖRGY
2020.11.18.


A PDSZ azonnali intézményzárást kér az első tesztek lebonyolításáig.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint többen félremagyarázták követeléseit, ezért újra összefoglalta azokat, elmagyarázva, mit és miért akar. A PDSZ hatékony, nem késedelmes járványügyi intézkedéseket követel, a visszajelzések szerint azok ugyanis megengedhetetlenül sokat késnek, van, ahol meg sem történnek.

"Az szinte általános, hogy a COVID-jellegű tünetekkel megbetegedő kollégát, esetleg gyerekeket napokig nem tesztelik, így közvetlen kollégáik, tanáraik továbbra is járnak dolgozni, semmilyen intézkedés nem történik. Szinte mindennapos, hogy a karantén elrendelésekor már alig egy-két nap marad a karanténból – ami teljesen megengedhetetlen: a vírus nem vár addig, amíg megérkezik az utasítás egy budapesti minisztériumi szobából."

Mint írták, a vírust az sem érdekli, ha nem jelentik a megbetegedést, mert – és ez is egy bejelentésből származik, nem ők találták ki! – csak „közös térben – mozgott” a pozitív covidos, ahol elvileg kötelező volt a maszkhasználat. A PDSZ postaládája tele van ilyen és hasonló esetekkel, így számos olyan jól dokumentált esetről tudnak, amikor a tanári karból többen megbetegedtek.

A szakszervezet szerint világos protokoll alapján az intézmény vezetésének helyi szinten azonnal el kellene ilyenkor rendelnie az érintett intézmény, épület karanténját, a rendkívüli szünetet, vagy a digitális munkarendet. Ne kelljen egy hetet várni addig, amíg a vírus elterjed az egész intézményben!

Védőeszközöket azért kértek, mert a munkáltató kötelezettsége, hogy azokat biztosítsa a biztonságos munkavégzéshez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.