2020. november 20., péntek

ISMERD FEL A JEGYEKET! - MESTERKURZUS A GYERMEKBÁNTALMAZÁS ELLEN

UNICEF MAGYARORSZÁG
Szerző: UNICEF MAGYARORSZÁG
2020.11.?


A világon egymilliárd gyermeket érint évente a szexuális, fizikai vagy érzelmi erőszak és közülük 40 ezren válnak gyilkosság áldozatává.


A koronavírus-járvány okozta bezártság, félelem, egzisztenciális bizonytalanság 2020-ban még veszélyesebbé tette a világot a gyerekek számára. A pandémia alatt egyes becslések szerint akár 30%-kal is nőhetett a gyermekbántalmazási esetek száma, amelyek legnagyobb része láthatatlanul és évekig feltáratlanul történik meg.

Szomorú, de mit tehetnék én?

A válasz egyszerű: nagyon is sokat.
A gyerekek védelme közös felelősségünk.


Mindannyian felléphetünk a bántalmazás ellen, ha felismerjük annak jeleit és tudjuk, hogy mit tehetünk a mindennapi helyzetekben a gyerekek biztonságáért.

Ebben segít az UNICEF Magyarország praktikus tanácsokkal. Körbejárjuk a gyermekbántalmazás kérdését: szakértő beszél mindennapi dilemmáinkról, gyakorlati útmutató tájékoztat arról, hogy hova fordulhatunk, ha baj van.

IRATKOZZ FEL

az UNICEF Magyarország gyermekbántalmazás elleni mesterkurzusára, amely mellé gyakorlati útmutatót is küldünk.

Ismerd meg a bántalmazás különböző formáit, mint a fizikai, a verbális, az érzelmi abúzus, az online zaklatás, a szexuális kizsákmányolás. Tudd meg, mit tehetsz, ha bántalmazási esetet tapasztalsz, akár érintettként, akár szemtanúként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.