2020. november 26., csütörtök

KÉZIGRÁNÁTTAL HADONÁSZÓ UTCAI HARCOSOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.11.26.


Még a tegnapinál is sokkal jobb reggelt kívánok magunknak! Mert az ember kívánja azt, ami nincs. Mondjuk ha már a szemetet is privatizálni kell ahhoz, hogy az állampárt úgy érezze, hogy megint cselekedett valami nagyot, az pont azt jelenti, amit. Hogy megint éjszaka lopakodnak, settenkednek, sunnyognak, hát hiszen járványügyi veszélyhelyzet idején mi a fenét csinálhatnának egyebet. Az egyik arcukkal a jogállamisági mechanizmus elleni vicsorognak, a nagyember Sorosnak írogat leveleket, mert nem leszünk bevándorlóország, a másikkal meg átverik a parlamentjükön, amit még nem sikerült.

Például a szemét ügyét vagy az elektronikus jegyértékesítés ügyét (az úgynevezett börtönbiznisz úgynevezett megszüntetéséről nem is beszélve), és mindent, amiből az éhes holdudvart zabáltatni lehet az istenadta nép kárára. Ami az előbbit illeti: ugyanabba a törvényjavaslatba, amivel az italospalackok visszaváltását is jól lerendezik, belerakták, hogy kicsavarják az önkormányzatok kezéből a hulladékgazdálkodást – ezzel átírják egy mozdulattal az önkormányzatokról szóló törvényt, de miért ne írhatnák át, amikor az alaptörvényüket is pont ugyanígy fércelgetik tíz éve -, és a Rogán Bűnöző Antal gondjaira bízott Nemzeti Koncessziós Irodán keresztül koncesszióba adják valami havernak. Úgy értem, a legalkalmasabb pályázónak. Privatizálnak. A legalkalmasabb haver pedig megnyerte ezzel az ötös lottót: a szolgáltatás elvégzéséért járó közszolgáltatási díjtól az értékesített hulladék utáni bevételig mindent zsebre tesznek, még a hulladékgazdálkodási eszközök fenntartásának költségeit is kifizeti nekik a fideszes állam a magyarok pénzéből, miközben a köztisztasági feladatokat – az utcák, közterek tisztán tartását – ezután is az önkormányzatok kötelesek ellátni (!!!!) Namármost én nem tudom, hogy Karácsony Gergelynek igaza van-e abban, hogy a vesztüket érzik, de az biztos, hogy nekem egyre gyakrabban jut eszembe az, amit nemrég Szőcs Géza temetésén adott elő az illiberális félisten:

„Sokan gondolják, hogy a hatalmat, a kormányzati hatalmat jóra kell használni. Géza volt az, aki megtanította nekünk, hogy ez nem elég. A hatalmat arra kell használni, hogy a legnagyobb dolgokat vigyük vele véghez. Ez választ el, és ez különböztet meg. Fölfelé, a látóhatár fölé, a csillagok felé kell törekedni, a távlatoktól nem megijedni, soha meg nem szédülni”.

Hát ezek egyáltalán nem szédülnek. Ezek nem ijednek meg a távlatoktól, ezek tényleg a csillagok felé törekednek, ezek szó szerint a legnagyobb dolgokat viszik véghez a hatalmukkal. Ha pusztításról, gazemberségről, a politikai ellenségek hátba szúrásáról van szó, soha nem szédülnek meg, nem ijednek meg, tolják a fostalicskát neki a falnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.