2020. november 26., csütörtök

ORBÁN HAZUGSÁGOKKAL TELI LEVELET ÍRT A “SOROS-HÁLÓZATRÓL”

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2020.11.25.


Orbán Viktor nyílt levélben válaszolt Soros György cikkére, amelyben azt írta, hogy a jogállamiság kérdésében az Európai Unió nem engedhet Magyarország és Lengyelország zsarolásának, mert Európa identitásáról van szó. Sorosnak teljesen igaza van. Soros György igazat írt, amikor Orbán államát kleptokráciának nevezte, amelyben Orbán csupaszra rabolta az országot. Mészáros Lőrincet, a lányát, a vejét, az apját és a testvérét kell megkérdezni, mennyi pénz van a számlájukon, és hogyan jutottak hozzá. Orbán válaszát a Project Syndicate című lap nem hozta le, amely érett, felelős és korrekt szerkesztői döntésre utal. Tisztességes újság diktátorok hazugságoktól hemzsegő förtelmeit nem közli.

Ezért Orbán a miniszterelnok.hu oldalán tette közzé a válaszát, amelyet saját Facebook oldalán is megosztott. A bevezetőben máris kiderül, hogy Orbán mit gondol a jogállamiságról. Soros Györgyöt “gazdasági bűnözőnek” nevezi, anélkül, hogy Soros Györgyöt valaha is elítélték volna. Megismétli a szélsőjobboldal vádjait arról, hogy “pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte”. A tőzsde nem bűnözés, ha így lenne, akkor a tőzsdéket be kellene zárni, a magyar tőzsdét is, ahol Mészáros Lőrinc cégei úgy vannak jelen, hogy az állami közbeszerzések állandó nyerteseként tisztességes tőzsdére nem is kerülhetne. A tőzsdei befektetők általában arra törekszenek, hogy jó helyen, jókor, jó dologba fektessék a pénzüket, és azon keressenek. Ez nem bűnözés. Van tőzsdei bűnözés is, de azt jogsabélyok tiltják, és az elkövetőket börtönre ítélik. Soros György esetében ilyen nem volt.

Soros Györgyöt egyetlen esetben marasztalták el, egy 1988-ban történt “bennfentes kereskedelem” miatt, Soros ezt is vitatta és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult. 2008-ban a Soros Fund Management egy tranzakciót hajtott végre az OTP papírjaival, amiért a PSZÁF bírságot szabott ki, a megbízást nem Soros György adta az ügyletre, amiért bocsánatot is kért. Ennyi a “gazdasági bűnöző” kriminális profilja. Miközben egy olyan ember nevezi Soros Györgyöt “gazdasági bűnözőnek”, akinek a strómanja egy falusi gázszerelő, akinek a nevén annyi közpénzt rabolt ki Orbán, hogy Mészáros Lőrinc már felkerült a világ leggazdagabb embereinek listájára, és állítólag több pénze van, mint az angol királynőnek. Mindezt röpke tíz év alatt szedte össze, kizárólag állami megrendelésekből. Ez az ember nevezi Soros Györgyöt “a világ legkorruptabb emberének”.

Orbán ezt úgy vezeti le, hogy a Soros György által nyújtott támogatásokat korrupciónak nyilvánítja. A Soros Alapítvány ügyeket, témákat, szervezeteket támogat, emberi jogokat véd, kultúrát támogat, és nem lefizet. Senki, semmiféle ellenszolgáltatással nem tartozik, ahogy Orbánnak sem kellett tennie semmit cserébe azért, amikor Soros-ösztöndíjat kapott. Senki nem nyújtotta be neki a számlát és nem követelt cserébe semmit. Ezzel szemben a Felcsútnak fizetett TAO tisztán vesztegetés, befolyással való üzérkedés, nettó korrupció, mert akik a miniszterelnök csapatát támogatják, kimutathatóan állami kedvezményeket kérnek és kapnak cserébe. Ha a Felcsút nem Orbán csapata lenne, ezek a cégek egy vasat nem adnának neki, ahogy más falusi csapatoknak nem adnak milliárdokat. Ez a korrupció, meg a Semjén vadászatai, Orbán repülései és a Szijjártó yachtozása. Orbán a világ legkorruptabb embere, aki egy egész államot korrumpál.

A bevezető hazugságok és csúsztatások után Orbán rátér a tárgyra, méghozzá azonnal egy ordas nagy hazugsággal: szerinte Soros György “nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni”. Ezzel szemben a valóság az, hogy Soros György nem osztott ki parancsokat, sem utasításokat nem adott, hanem elmondta véleményét egy cikkben, amit bárki megtehet. A véleményét pedig vagy figyelembe veszi valaki, vagy nem. Nem azt javasolta, hogy azokat az országokat büntessék meg, amelyek “nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni”, hanem azoknál az országoknál korlátozzák az uniós pénzek kifizetését, amelyek nem tartják be a jogállami normákat, amelyek az Európai Unió alapjait képezik, amelyek benne vannak az Unió alapszerződésében, és amelyet a csatlakozáskor minden tagország önként vállalt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.