2020. november 16., hétfő

LEVÉL MAGYARORSZÁGRÓL JOE BIDENNEK, AZ USA MEGVÁLASZTOTT ELNÖKÉNEK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.11.16.


Tisztelt Biden úr, engedje meg, hogy gratuláljak a választási győzelméhez, és sok magyar polgár nevében üdvözöljem Önt, mint az Egyesült Államok 46. elnökét. Mint bizonyára Önnek is feltűnt, a magyar kormány elmulasztotta ezt megtenni, s Orbán Viktor miniszterelnök is csak napokkal később volt képes kinyögni néhány mondatot. Remélhetőleg jól fordították le Önnek a magyar miniszterelnök üzenetét, amelyben nem az Ön választási győzelméhez, hanem a sikeres kampányához gratulált. Azt hiszem, nem kell Önnek elmagyaráznom, hogy a kettő között mi a különbség.


Itt jegyezném meg Tisztelt Elnök úr, hogy egy bizonyos Hollik István, aki a magyar kormányzópárt, a Fidesz kommunikációs igazgatója, kifejezte a reményét, hogy Ön nem fogja lezülleszteni a magyar-amerikai kapcsolatokat.

Nem tudom, eljutott-e már Önhöz az a legújabb megnyilvánulás, miszerint egy bizonyos Rákay Philip „cukrosbácsinak kinéző vén pedofilként” említette Önt a kormányhoz nagyon közeli Hír TV egyik műsorában. Ez a Rákay Philip valamikor egy átlagos, meglehetősen jelentéktelen lemezlovas volt, egészen 2002-ig, amikor a Fidesz választási vereségét követően, a budapesti Kossuth téren sikerült kétmillió Orbán-hívőt összeszámlálnia. Ez a nem mindennapi matematikai mutatvány, a Rákay-féle sejtés, felkeltette a Fidesz illetékeseinek figyelmét, és hősünknek ettől kezdve meredeken ívelt felfelé a karrierje. Olyannyira futott vele a szekér, hogy egy időben az adófizetők pénzén évi 100 milliárd forintból megtámogatott közmédia vezérigazgató-helyettesi funkcióját is betölthette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.