2020. november 14., szombat

MI, MAGYAROK, TÉNYLEG KÜLÖNLEGESEK VAGYUNK, HA EZT IS HAGYJUK

24.HU
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2020.11.14.


Mármint azt, hogy másodszor is megvezessen minket a kormány a felhatalmazási törvénnyel. Az ellenzéket mindenesetre sikerült lépre csalnia. Legalábbis Sándor Zsuzsa szerint.


KORÁBBAN A TÉMÁBAN:



Már a bírói kinevezéseket is bekebelezte a politika

Van egy reklám, amelyik úgy kezdődik:

"Mi, magyarok, különlegesek vagyunk".

És valóban. Mi, magyarok, megyünk szinte szó nélkül a halálba; mi, magyarok, engedjük, hogy rajtunk kísérletezzék ki, milyen gyorsan pusztít el bennünket a koronavírus; mi, magyarok, hagyjuk, hogy a kormány tisztességes tájékoztatás helyett összevissza beszéljen, hogy tesztek helyett milliárdokért vásároljon, majd elkótyavetyéljen lélegeztető gépeket. Mi, magyarok, hagyjuk, hogy egy olyan tiszti főorvosunk legyen, aki ahelyett, hogy szakmájához illően már hónapokkal ezelőtt az asztalra csapott volna, a nyunyókáról meg a kézmosásról tart mélyenszántó előadásokat.

És mi, magyarok, már másodjára engedjük, hogy a kormány kihirdesse a veszélyhelyzetet, miközben mértékadó jogászok már márciusban ezerszer elmondták, hogy erre jogilag sem indok, sem szükség nincsen. A napokban az Eötvös Károly Intézet ismét felhívta erre a figyelmet: „ezekben az órákban dönt az Országgyűlés az úgynevezett felhatalmazási törvényről, amelyet a hírek szerint az ellenzék is meg fog szavazni. Ezzel a parlament ma egy olyan rezsim kezébe ad ismét szinte korlátlan hatalmat, amely tavasszal már megmutatta, a hatalomkoncentráció érdekében nem riad vissza a legdurvább jogkorlátozó lépésektől sem. A rendeleti kormányzáshoz adott parlamenti felhatalmazással az Orbán-rezsim egyszer már súlyosan visszaélt”.

Az ellenzékből mindösszesen három ember – Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs – értette meg, hogy miért nem szabadna újból teljes felhatalmazást adni Orbán Viktornak.

Úgy tűnik, csak ők emlékeztek arra, hogy a kormány kiürítette az információs jogokat, létrehozta a gödi különleges gazdasági övezetet, lehetővé tette a hároméves munkaidőkeret egyoldalú elrendelését, kivéreztette az önkormányzatokat és bevezette a „szájzártörvényt”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.