2020. november 19., csütörtök

ORBÁN VIKTOR FÉRFI, ÉS A MIGRÁNSOK MIATT MEGVÉTÓZZA A VÁLSÁGKEZELÉSRE SZÁNT UNIÓS TÁMOGATÁSOKAT

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2020.11.19.


Eszement jó reggelt kíván a 444 napindító hírlevele!

MIGRÁCIÓ MINDENEK FELETT

A héten durvult el igazán a magyar és a lengyel kormány szembenállása a többi EU-s tagállammal, amelyeknek többsége hétfőn megszavazta a jogállamisági mechanizmust. Ezzel az adott ország demokratikus működésétől, korrupció elleni fellépésétől tennék függővé az uniós támogatások szétosztását. Orbán és Kaczyński viszont ezt annyira nem akarja, hogy megvétózza az EU-s költségvetést és benne a koronavírus miatt összerakott gigantikus gazdaságélénkítő csomagot, amely már januártól nagy segítség lehetne Magyarországnak is.

A magyar miniszterelnök szerda reggeli közleményében kifejtette, hogy ez az egész a migránsokról szól: „Ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, aki beengedi a migránsokat a hazájába” - indokolta, hogy miért ragaszkodik minden áron a jogállamisági feltételek elvetéséhez. Szerinte ezeknek az a célja, hogy „a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, és a migrációt ellenző országokat költségvetési eszközökkel megzsarolják”.

Hat magyar ellenzéki pártvezető ezen a ponton szükségesnek tartotta „kinyilvánítani az Európai Unió valamennyi nemzete, állampolgára és az Európai Unió vezetése számára, hogy Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal”. A magyarokat pedig annak a kinyilvánítására hívták fel, hogy „az Orbán-kormány nem az ő nevükben rombolja az európai együttműködést, akaratukkal és érdekeikkel ellentétesen akarja megfosztani az európai és a magyar polgárokat a nekik járó európai támogatásoktól.”

A sztorit hamarosan folytatjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.