2020. november 19., csütörtök

WITTINGHOFF: „PARRAGH VAGY NAGYON OSTOBA, VAGY NAGYON GONOSZ – VAGY MINDKETTŐ”

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.11.18.


Budaörs polgármestere változatlan szenvedéllyel és keresetlen szavakkal kelt ki a MKIK-elnök iparűzési adó-lenyúlási szondázása ellen még akkor is, ha teljesen egyértelmű – Parragh a kormány által sneciként bedobott csali egy eddig ismeretlen közpénz-lenyúlási terv feláldozható önkénteseként. Önkritikusan hozzáteszi: „a mi felelősségünk is, hogy ide jutottak a hajdani értékek”.


A héten két nap alatt kétszer sem értett egyet önmagával a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara áldozati bárány elnöke, miután a kormánylapban kijelentette: nem is egy, de két évre kellene befagyasztani az önkormányzatok működését biztosító iparűzési adót a mikro-, kis- és középvállalkozói szektorban. Ámde már másnap kijelentette a vállalkozások érdekeit képviselni hivatott elnök, hogy jobb lenne az ingatlan-, az idegenforgalmi-, az építmény-, valamint a kommunális adó befagyasztását is leszkanderezni. Ön Budaörs polgármestereként hogy látja, mi történik, ha ez a lázálom megvalósul?

– Elnézést, de én inkább szeretnék nagyon szigorúan fogalmazni. Szerintem épelméjű ember, aki egy általános iskolás felső tagozatos gazdasági ismereteinél picit többet tud a világról, az ekkora ostobaságot nem fogalmazhat meg. Ehhez képest, amit Parragh László javasol, a tanácsrendszer haladó szellemű autonóm intézményrendszer volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.