2020. november 18., szerda

RÁADÁS: ÍGY TANULHATTOK A VILÁG LEGJOBB EGYETEMEIN INGYEN, OTTHONRÓL: A 25 LEGJOBB OLDAL

EDULINE
Szerző: Eduline
2020.09.25.


Online egyetemi kurzusok, programozást oktató oldalak, nyelvtanuláshoz használható játékok és segédanyagok, illetve ismeretterjesztő műsorok ezrei vannak fent az interneten. Ez a lista segít eligazodni a legjobb oktatási oldalak között.


A Lifehack összegyűjtötte azt a 25 oldalt, amellyel teljesen ingyen tanulhattok nyelveket, részt vehettek online egyetemi kurzusokon, vagy egyszerűen csak megszervezhetitek a tanulmányaitokat. A lista végén általános iskolásoknak készített oldalakat is találtok.

1. Coursera

Korábban már mi is bemutattuk az oldalt, amely joggal szerepel a lista élén. A Coursera több mint száz felsőoktatási intézménnyel működik együtt, így hétszáznál is több online egyetemi kurzust kínálnak a természettudományoktól kezdve a gazdasági területeken át a bölcsészettudományokig, teljesen ingyen.

2. Khan Academy

Elsősorban általános és középiskolások és tanárok, valamint szülők számára készült: matematikát, természettudományokat, történelmet, sőt akár művészettörténetet is tanulhattok. A tanulási folyamatot statisztikákkal követhetitek nyomon.

3. Open Culture Online Courses

Az Open Culture nem kínál saját kurzusokat, hanem az interneten már fellelhető, több mint ezer online egyetemi kurzust gyűjtötte össze. Többek között megtaláljátok rajta a Stanford, a Yale, a Harvard és az Oxford képzéseit is. Az oldalról bővebben itt írtunk.

4. Udemy

A Courserához hasonló elven működő oldalon a különböző leckékből saját kurzusokat állíthattok össze. Az Udemyn vannak ingyenes és fizetős tartalmak is.

5. Academic Earth

Ez az oldal szintén a különböző online egyetemi kurzusok gyűjtőhelye: tudományterület és intézmény alapján is kereshettek a képzések között. Többek közt a Massachusetts Institute of Technology (MIT) több mint kétszáz kurzusát és a Stanford százhatvan előadássorozatát is megtaláljátok itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.